• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki korak male Santa Kolome

Autor mondo.rs

Klub iz Andore, koji je 2001. debitovao na evrosceni porazima od Partizana, prvi put u istoriji je prošao jedno kolo kvalifikacija. Gol odluke dao - golman!

Dok je u Brazilu sve spremno za završne utakmice Svetskog prvenstva, u Evropi je prošle nedelje počela klupska sezona, uvodnim mečevima kvalifikacija za evropska takmičenja.

Prvi revanš susret prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, u utorak je doneo istorijski uspeh Santa Kolomi iz Andore, koja je u Jerevanu izgubila od jermenskog Banantsa 3:2 i na osnovu više golova datih u gostima otišla dalje (prvi meč 1:0).

CELA LIGA NA DVA STADIONA

Andora je mikrodržava, koja se nalazi u Pirinejima, na granici Francuske i Španije. Njena površina je 468 kvadratnih kilometara i ima oko 85.000 stanovnika. U fudbalskom prvenstvu takmiči se osam klubova, a svi igraju utakmice na ista dva stadiona!

Gol odluke postigao je golman Eloi Kasals, koji se u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena najbolje snašao u kaznenom prostoru.

Banants je od 68. minuta bio sa igračem manje u polju.

Santa Koloma, koja je najtrofejniji klub svoje male zemlje, debitovala je u Evropi leta 2001, kada je u kvalifikacijama za Kup UEFA izgubila od Partizana 0:1 i 1:7.

Potom je vezala još devet uzastopnih ispadanja na prvoj prepreci, uz samo jednu ostvarenu pobedu, nad Makabijem iz Tel Aviva (1:0) 2007. godine.

Kuriozitet je da će se u drugom kolu aktuelnih kvalifikacija za Ligu šampiona sastati baš sa Makabijem!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC