• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se zadovoljan vraća u Srbiju

Autor mondo.rs

Partizan u poslednjoj proveri na pripremama u Sloveniji pobedio Goricu iz Novog Mesta 3:1. Crno-beli odmah posle utakmice krenuli za Beograd. Na kraju i efikasni...

OD IZVEŠTAČA MONDA IZ SLOVENIJE

Kockice se slažu, "parni valjak" na terenu polako u delo sprovodi zamisli trenera Marka Nikolića i stručnog štaba. Izdanje protiv ND Gorice, osvajača Kupa Slovenije i četvrtoplasiranog tima iz prošle sezone, bilo je najbolje od starta pripema, što ohrabruje pred evropske izazove.

Partizan - Gorica 3:1 (1:0). Strelci za Partizan Lazović u 36, Ninković u 83. i Grbić u 87. minutu. Jedini gol za Goricu postigao je Vetrih iz penala u 86.

SASTAVI


PARTIZAN:
Lukač - Vilićević, Trajković (od 88' Stevanović), Stanković, Petrović - Živković (od 61' Grbić), Brašanac, Drinčić, Pantić (od 78' Ninković) - Lazović (od 89' Lukić), Škuletić (od 88' Šaponjić).

GORICA: Simčić, Jorgan, Džonson, Širok, Vetrih, Džuzdanović, Marjcen, Modolo, Vanjin, Arčon, Žigon.

 Čvrstina, kako glavna karaksteristika crno-belih, nije izostala. Naprotiv, bila je izražena. Posebno u prvom poluvremenu, napad je delovao veoma dobro. Protivniku je pretila opasnost sa oba boka i kroz sredinu. Aktivan i zapažen sa odličnom saradnjom bio je napadački tandem.  

Problem realizacije, naglašen i ranije od trenera Nikolića, ispoljen je i u duelu sa ekipom iz Nove Gorice, ali se i taj segment igre popravio pred kraj utakmice. Partizan je u prvih 45 minuta postigao gol, ali je propustio nekoliko odličnih prilika da mnogo pre kraja reši pitanje pobednika. Takođe, brine i povremeni pad koncentracije u odbrani, što rival iz Slovenije u par navrata nije iskoristio.

Polako se nazire postava koja bi na početku sezone trebalo da podnese najveći teret. Uz moguće manje korekcije, protiv Toršavna ili Linkolna narednog utorka na teren stadiona u Humskoj za očekivati je da istrče igrači koji su igrali protiv Gorice.

Golman: Lukač; defanzivna linija: Vilićević, Trajković, Stanković, Petrović; u veznom redu: A. Živković, Brašanac, Drinčić, Pantić; napad:  Lazović i Škuletić.

NAJZANIMILJIVIJI DETALJI:

Početna terenska inicijatija i veći posed lopte nisu izrodili priliku za Partizan, prvu šansu stvorili su fudbaleri iz Nove Gorice. Arčon je iz kaznenog prostora, iskosa sa desne strane gađao po zemlji suprotan ugao, ali je Milan Lukač odlično intervenisao.

Brzo je Partizan uzvratio, već posle pet minuta moglo je da bude 1:0 za Beograđane. Petar Škuletić se izborio za loptu na golaut liniji, pokušao je da pronađe dobro pokrivenog Danka Lazovića, lopta se odbila do Andrije Živkovića, čiji šut sa "penaltika" "skida" golman Simičić.

Crno-beli su u 25. minutu izvršili opsadu gola slovenačkog prvoligaša. Posle kornera Živkovića, Brašanac je na "prvoj stativi" skresao loptu glavom i pogodio stativu. U nastavku akcije Slovenci su uspeli da blokiraju šut Voje Stankovića.

Osvajač slovenačkog Kupa kapitulirao je u 36. minutu. Škuletić je povukao kontru od tridesetog metra sa Partizanove polovine, desno mu se otvarao Vulićević, levo Lazović, pas iza leđa dvojice protivničkih igrača za kolegu iz napada usledio je ispred kaznenog prostora Gorice, što je Lazović rutinski pretvorio u vođstvo.

Do kraja prvog dela dvojica napadača "parnog valjka" imala su još po jednu priliku. Lazović je zamalo bio neprecizan posle centaršuta Drinčića iz "slobodnjaka", dok Škuletić nije krunisao lepu akciju i odličan centaršut Vulićevića. Lopta je otišla tik pored stative u golaut.

Posle šanse sa početka meča, Gorica je tek u samom finišu prvog dela ugrozila gol Partizana. Pokušaj Široka sa distance Lukač je vrhovima prstiju izbio u korner.  

Partizan je kontrolisao loptu, konstantno pretio i tek pred kraj useo da materijalizuje bolju igru. Najlepša akcija na meču završena je efektnim golom Nikole Ninkovića u 83. minutu.

Drinčić je odigrao u prostor za Lazovića na desnoj strani, a ovaj prvo zalomio svog čuvara, pa prebacio loptu na "drugu stativu", odakle je Ninković iz prve šalje u mrežu.

Gorica je tri minuta kasnije iz penala smanjila na 1:2. Po mišljenju arbitra, Stanković je nedozvoljeno zaustavio Arčona, a siguran sa 11 metara bio je Vetrih.

Čim su krenuli sa centra crno-beli su još jednom probili odbranu slovenačke ekipe. Škuletić je prošao po levoj strani, pasom u sredinu proigrao Petra Grbića, koji neometan pogađa cilj za konačnih 3:1

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC