• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazil PONIŽEN, Nemačka u finalu!

Autor mondo.rs

U polufinalu Mundijala u Brazilu: Brazil - Nemačka 1:7!?!?!?

Prvo polufinale ovogodišnjeg Mundijala tek što je počeo, a pobednik se već znao!

Manje od pola sata trebalo je Nemačkoj da povede ogromnih 5:0 protiv Brazila. Poput Jugoslavije 1974. protiv Zaira, kada je na kraju bilo 9:0. Doduše, bio je to prvi meč grupne faze, a ovo sada polufinale Svetskog prvenstva u kojem je domaćin, petostruki svetski šampion, gubio 0:5!?

To, međutim, nije bilo sve!

U drugom poluvremenu, na teren je ušao Andre Širle i postigao još dva pogotka, a u poslednjim trenucima meča "pao" je i, ako se tako može nazvati, utešni gol Brazila. Strelac je bio Oskar.

Jeste Brazil ušao u ovu utakmicu oslabljen neigranjem suspendovanog kapitena Tijaga Silve i povređenog najboljeg igrača Nejmara, ali ovakav rezultat niko nije očekivao.

BRAZIL: Cezar – Maikon, Luiz, Dante, Marselo – Gustavo, Fernandinjo (46. Paulinjo) – Bernard, Oskar, Hulk (46. Ramireš) - Fred (70. Vilijan).

NEMAČKA: Nojer – Lam, Boateng, Humels (46. Mertezaker), Hevedes – Švajnštajger, Kedira (76. Draksler) – Ozil, Miler, Kros – Klose (58. Širle).

TOK UTAKMICE:

Pokušali smo da radimo izveštaj "uživo", šansu po šansu, ali Nemci su postizali golove kao na traci... Manje od 30. minuta trebalo im je da povedu neverovatnih 5:0! U sred Brazila! U polufinalu Svetskog prvenstva!

Tako nešto još nije viđeno...

Počelo je blagom inicijativom Brazila i sa nekoliko pokušaja domaćih igrača udarcima sa distance, ali bezopasnih po gol Manuela Nojera.

Onda je u 11. minutu Tomas Miler iskoristio neopreznost u odbrani Selekaa i potpuno sam na drugoj stativi, posle centaršuta Tonija Krosa iz kornera, lagano spustio loptu u mrežu.

Bio je to početak kraja za Brazilce. Usledio je šok od kojeg se dugo neće oporaviti. Posebno ne navijači koji su posle samo pola sata utakmice već grcali u suzama. Oni koji nisu, gledali su zapanjeno ka terenu...

U 23. minutu Miroslav Klose je iz drugog pokušaja matirao Žulija Cezara i postao najbolji strelac u istoriji svetskih prvenstava sa 16 golova. Iza sebe je ostavio Ronalda sa 15.

U 24. minutu Toni Kros je sa ivice kaznenog oštrim udarcem povisio na 3:0.

U 26. se isti igrač zajedno sa Kedirom (kojeg je u uvodim minutima slučajno blokirao i sprečio da možda postigne gol) poigrao sa odbranom Brazila i postigao svoj drugi, a četvrti gol za Nemačku.

U 29. je pogodio i Kedira. Ovaj put je sa Ozilom lako prevario defanzivce rivala i poslao loptu u mrežu za neverovatnih 5:0 protiv Brazila! U sred Brazila! U polufinalu Svetskog prvenstva! 




Posle petog gola "panceri" su, po Brazilce konačno, povukli "ručnu". Tempo igre je opao, ali dileme odavno nije bilo. Nemačka je već u pauzi između dva poluvremena počela da razmišlja ko će joj biti rival u finalu, Argentina ili Holandija, dok su Brazilci u drugom poluvremenu pokušali da izbegnu najteži poraz na svetskim prvenstvima, koji je do ove utakmice iznosio 0:3 od Francuske u finalu 1998.

Nisu uspeli u tome, iako se činilo se da bi 5:0 moglo da ostane do kraja.

"Rezervista" Andre Širle, međutim, imao je želju da se i on upiše u strelce, a delovalo je da ovog utorka uveče u Belo Horizonteu to može da učini bilo koji reprezentativac Nemačke koji je otišao u napad...

Širle je u 58. minutu zamenio Klosea i u 69. je zatresao mrežu, bez mnogo problema iz "srca" šesnaesterca na asitenciju Filipa Lama.

ALI I TO NIJE BIO KRAJ!

Neumoljivi Nemci su u 79. minutu stigli do sedmog gola! Ponovo je strelac bio Andre Širle, ovaj put na dodavanje Milera, a loptu je "zakucao" u mrežu oštrim udarcem iskosa sa leve strane, pod prečku u bliži ugao Cezarovog gola. Prethodno ju je primio u skoku i time dodatno ulepšao pogodak.

U poslednjim trenucima meča, mladi Oskar je iskoristio jednu od ukupno tri šanse svoje reprezentacije i posle lepog dodavanja u prostor matirao Manuela Nojera za gol koji će teško ikome biti uteha.

Kao što je najavljeno, veliki broj brazilskih navijača pojavio se na stadionu u Belo Horizonteu sa maskom Nejmara preko lica, ali to nije pomoglo njihovim ljubimcima. Pitanje je i da li bi im sam Nejmar pomogao u ovoj utakmici...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ajlan

Ovo iz aviona se vidi da je bar prvo poluvrijeme namjesteno. Nosalantnost brazilskih odbranbenih igraca prilikom tzv odbrane vidljiva je i slijepcu. Trckaranje u sesnestercu dok se njemacki napadaci dodaju i postizu golove pokazuje da bar prvo poluvrijeme ove utakmice moze biti sumljivo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC