• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo brani Luiza: Grešio je tim

Autor mondo.rs

Menadžer Čelsija posle debakla Brazila stao u odbranu svog doskorašnjeg defanzivca. "Deca će i za 50 godina pričati o ovome..."

Praktično nema čoveka čije ime nešto znači u svetu fudbala, a da se nije oglasio posle senzacionalne utakmice polufinala Svetskog prvenstva, u kojoj je Nemačka deklasirala Brazilpred njegovim navijačima.

Mediji su kao jednog od najvećih krivaca za 1:7 označili Davida Luiza, koji je "pogubio konce" u odsustvu suspendovanog Tijaga Silve.

Međutim, menadžer Čelsija Žoze Murinjo izjavio je da tako ubedljiv poraz nikada ne ide na dušu samo jednog igrača, makar njegova tržišna vrednost bila 50 miliona funti (za toliko je Luiz prešao iz Čelsija u Pari sen Žermen).

"Nije u redu izdvajati bilo kog igrača kao krivca, jer je ceo tim bio loš. Da li je David grešio? Jeste. Ali, grešili su i Dante, Marselo, Fernandinjo... Tim je pravio greške".

Portugalski stručnjak smatra da svakom neutralnom čoveku koji živi od fudbala, bio on trener ili fudbaler, mora da bude žao Brazilaca.

"Deca će i za 50 godina pričati kako je Brazil kod kuće izgubio od Nemačke 7:1".

Pre utakmice se znalo da će Skolarijev tim biti značajno oslabljen neigranjem Silve i Nejmara, ali su mnogi verovali da će hendikep nadoknaditi timskim pristupom.

"Sudarili su se sa boljom ekipom, koja ima samopouzdanje i neverovatnu stabilnost. Sve što se dogodilo na terenu, išlo je na 'vodenicu' Nemaca".

Brazil će u subotu od 22 časa igrati za treće mesto na Mundijalu, a Nemačka u nedelju u istom terminu za titulu, na legendarnoj Marakani.

U drugom polufinalu u sredu se sastaju Argentina i Holandija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC