• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kvaljagol" uzburkao strasti u Torinu

Autor mondo.rs

Da li će doći do "zabranjenog" prelaska iz jednog u drugi slavni torinski klub?

Karlos Tevez, Fernando Ljorente, a uskoro i Alvaro Morata, uz nedovoljno korišćenog Sebastijana Đovinka.

Izgleda da je ovo prejaka konkurencija za Fabija Kvaljarelu, koji se ni prošle sezone nije naigrao fudbala u Juventusu. Popularni "Kvaljagol", pre nekoliko sezona jedan od najtraženijih napadača Serije A, sprema se za odlazak iz Juvea, a pitanje je samo gde:

a) povratak u Torino, u čijoj je školi ponikao;

b) povratak u Napoli, iz kojeg je posle jedne sezone i došao u Juventus;

Italijanski mediji navode da je Kvaljarela već sklopio dogovor sa Torinom, u kojem je igrao (uprkos čestim pozajmicama) sve do prelaska u Udineze 2005. godine. On bi među "bikovima" trebalo da zameni sjajnog Ćira Imobilea, koji je na kraju prošle sezone potpisao za Borusiju Dortmund.

Imobile je iz Serije A otišao sa titulom "kapokanonjeri", koja se dodeljuje prvom strelcu lige. Kvaljarela (31) bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor sa Torinom i postane najplaćeniji fudbaler kluba.

Međutim, ceo posao pokušava da u poslednji čas pokvari Napoli, za koji je "Kvaljagol" igrao u sezoni 2009/10 i tada postigao 11 pogodaka na 34 meča u Seriji A. To je, ipak, malo verovatna opcija s obzirom na to da Kvaljarelin prelazak u Juventus nije za povod imao samo svađu sa tadašnjim trenerom Napolija, sada Intera, Valterom Macarijem, već i otvorenu netrpeljivost sa navijačima.

Kvaljarela ni u jednoj od četiri sezone u Juventusu nije uspeo da postigne dvocifren broj pogodaka u Seriji A: 9/17, 4/23, 9/27 i 1/16. Nema sumnje da su mu igre u prethodnoj sezoni "osigurale" odlazak iz redova šampiona Italije, ali ostaće upisano da je čovek koji je nastupao za Torino, Fiorentinu, Kjeti, Torino, Askoli, Sampdoriju, Udineze i Napoli, na kraju dana, osvojio sve tri titule Juventusa u nizu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC