• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parkera ništa, Isah možda, Oumaru vjerovatno

Od 5. maja Parker nije fudbaler Zvezde, Isah i dalje jeste, ali je pitanje da li želi da se vrati, dok će se Oumaru uskoro pojaviti na Marakani.

 Parkera ništa, Isah možda, Oumaru vjerovatno Izvor: MONDO

Novi sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić i trener Vladimir Petrović Pižon nisu u situaciji ni da kažu da li računaju na Bernarda Parkera ili ne.

On, jednostavno, više nije fudbaler Crvene zvezde i ljudima zaduženim za "kadrovsku politiku" prvog tima ostaje samo da pokušaju da stupe u kontakt sa njegovim novim-starim klubom, Rojal Zuluom, a potom i sa samim fudbalerom i nagovore dvije strane na još jedan transfer.

U ovakvu situaciju Zvezdu je gurnula prethodna uprava, koja 5. maja ove godine nije uplatila drugu ratu za Parkera, a sklopljen je takav ugovor da - ukoliko nema uplate do ugovorenog datuma, napadač Južne Afrike automatski postaje igrač prethodnog kluba, Rojal Zulua.

"Svjesni smo da smo izgubili Parkera i to krivicom prethodnog rukovodstva. Crvena zvezda je imala posljednji rok da uplati drugu ratu za Bernarda još 5. maja, a kako to nije urađeno, izgubili smo svako pravo da ga zadržimo. On je istog dana postao fudbaler prethodnog kluba, Rojal Zulua", izjavio je Adžić.

"Parker je trenutno na Kupu konfederacija i tamo se vodi kao igrač Crvene zvezde, ali to nije tako".

Dakle, Zvezda se više ne pita ništa kada je brzonogi napadač u pitanju, a on je sa dva gola za Južnu Afriku protiv Novog Zelanda (2:0) dodatno umanjio šanse da se vrati u Srbiju, jer se na najbolji način predstavio planetarnom auditorijumu.

Dva gola podigla su mu samopouzdanje, pa je izjavio da želi da igra UEFA Ligu šampiona...

Reprezentativac Gane Aval Isah, za razliku od Parkera, najboljeg druga iz vremena provedenog u Zvezdi, još je fudbaler crveno-bijelih, ali bi novo rukovodstvo moralo u najskorije vrijeme da uplati dugovanja prema snažnom vezisti.

Tada bi bila otklonjena i posljednja dilema oko toga da li je njegov ugovor važeći ili ne.

"Za razliku od Parkera, sa kojim je sklopljen specifičan ugovor, situacija sa Avalom Isahom je drugačija. On je i dalje član Crvene zvezde po svim pravilima FIFA i UEFA. Što se toga tiče, zaštićeni smo i ne brinemo. Tražio je produženi odmor i dobio ga, a ako se ne vrati, zna se šta slijedi", upozorio je Adžić fudbalera iz Gane, ali i sam je svestan da je Zvezda igubila sjaj u Isahovim očima.

On je razočaran onime što je doživeo kada je prošlog januara prihvatio poziv Ilije Ivića i potpisao za bivšeg šampiona svijeta. Isahu je vjerovatno predočeno da je u klubu došlo do promjena i da, ukoliko odluči da naredne sezone igra za Zvezdu, neće bezuspješno provjeravati račun u banci, ali je pitanje koliko on u to vjeruje... I na tome mu se malo može zamjeriti.

Zvezda ima i opciju da ga proda i pomalo i zaradi na Isahu, ukoliko se prepozna njegova želja da po svaku cijenu ode iz Srbije, ali je preduslov da se u njega prvo "uloži", izmirenjem dugova.

U ovom trenutku, najizvjesnije je da će od trojice poželjnih stranaca na Marakani ostati Abubakar Oumaru. On je u kontaktu sa klubom i obavijestio je Adžića da se nalazi u Kamerunu i zatražio da ostane još neko vreme, jer mu je bolesna majka.

"Očekujemo ga poslije vikenda", rekao je Adžić, koji će potom morati da objasni Kameruncu da je u međuvremenu Dejan Lekić dobio njegovu devetku.

Što se tiče Vladimira Stojkovića i Milana Purovića "zapinje" oko toga da li će klubovi (Sporting Lisabon i Kajzerispor) tražiti naknadu za pozajmice, odnosno da li će Crvena zvezda morati da preuzme u potpunosti njihove plate. Ukoliko te cifre prevaziđu mogućnosti nove uprave, od pozajmica neće biti ništa.

Predsjednika Vladana Lukića i njegove saradnike više brine situacija oko nekoliko igrača iz omladinskog pogona, koji su još u vrijeme Toplice Spasojevića i Gorana Bunjevčevića poslijati u Srem na kaljenje. Naime, po pravilima, jedan klub u sklopu saradnje sa drugim, može poslati najviše dvojicu fudbalera na pozajmicu.

Bunjevčević je, prema saznanjima MONDA, raskinuo ugovor sa još nekolicinom, kako bi osigurao da oni igraju u Sremu i na taj način ih praktično poklonio članu Prve lige Srbije, tako da su mladići sada pod ugovorom sa novim timom i pitanje je da li će Srem željeti da se tek tako odrekne poklona...

Radi se o Reljiću, Maliniću, Maloviću, Tatomiroviću...

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC