• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi kandidat za predsjednika Olimpika?

Bivši predsjednik FK Crvena zvezda, Dragan Stojković Piksi, kandidat je za prvog čovjeka Olimpika iz Marseja, pišu francuski mediji.

 Piksi kandidat za predsjednika Olimpika? Izvor: MONDO

"Parizijen", "L'Ekip", "Frans fudbal", "Le Post" i ostali ističu da su poslije iznenadnog i za zaposlene u Marseju šokantnog odlaska predsjednika Pape Dijufa, najozbiljniji kandidati da ga naslijede dvojica bivših fudbalera Olimpika, Bazil Boli i Dragan Stojković, koji je za OM igrao od 1990. do 1994. godine.

Obojica su učestvovala u šampionskom pohodu Olimpika u Kupu šampiona 1992. godine, kada je u Minhenu, u finalu savladan Milan sa 1:0. Ipak, Stojković je tada bio na klupi, a Boli je postigao pobjedonosni gol glavom.

"Frans fudbal" dodaje da je Bazil Boli favorit za mjesto prvog čovjeka Marseja, koji je u većinskom vlasništvu akcionara Robera Luisa Drajfusa.

S druge strane, Drajfus je dobar prijatelj sa Stojkovićem, čiji je adut i iskustvo u rukovođenju fudbalskim klubom. Piksi, peta Zvezdina zvezda, bio je predsjednik Fudbalskog saveza Jugoslavije (2001-2005) i prvi čovjek Crvene zvezde (2005-2007).

Stojković je 12. oktobra 2007. godine podnio ostavku na mjesto predsjednika Crvene zvezde, a dva mjeseca kasnije postao je trener Nagoje, gdje i dalje radi sa uspjehom. Piksi je po odlasku iz Olimpika 1994. godine otišao upravo u Nagoju.

Dragan Stojković, tada fudbaler Olimpika, odbio je da šutira penal u finalu Kupa šampiona 1991. godine, kada je u Bariju Crvena zvezda pobijedila Marsej.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC