• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Sve funkcioniše normalno

Autor mondo.rs

Članovi uprave Partizana okupili su se danas popodne pred novinarima kako bi saopštili da hapšenje predsednika kluba Dragana Đurića nije poremetilo funkcionisanje kluba. Jovičić: "Gruzijac se neće predomisliti zbog ovoga".

 PARTIZAN: Sve funkcioniše normalno Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Zatečeni su u Partizanu hapšenjem prvog čoveka kluba Dragana Đurića. Ali, tvrde i da je sve u redu. I da planirani prelazni rok nije ugrožen.



Kao i pre nekoliko meseci, tačnije sredinom januara, kada je Đurić pritvoren zbog sumnji da je vršio malverzacije prilikom privatizacije Veterinarskog zavoda, tako su i sada čelnici Partizana izrazili jedinstvo i više puta istakli da sve funkcioniše u klubu bez problema, kao i da su sve misli usmerene ka početku kvalifikacija za Ligu šampiona.

Đurić je sada uhapšen, ne zbog Partizana, već zbog sumnji da je sa još dve osobe pravio malverzacije prilikom prodaje đubriva, čime su oštetili pančevačku "Azotaru" za 7,5 miliona evra.

"Bili smo u dilemi da li da organizujemo ovu konferenciju za novinare, jer nemamo šta posebno da kažemo. Ali, s obzirom na interesovanje javnosti ipak smo se okupili pred vama. Pred konferenciju za medije sastao se Sekretarijat (najuže rukovodstvo) i konstatovali smo da klub funkcioniše normalno uprkos hapšenju predsednika Đurića", saopštio je potpredsednik kluba Mile Jovičić.

On je podvukao da to što se dogodilo sa Đurićem "nema nikakve veze sa FK Partizan".

Na konstataciju novinara da ovo ipak nije redovno stanje kada je uhapšen predsednik kluba, Jovičić je uzvratio:

"Kao što sam rekao, stanje u klubu je redovno i neće biti nikakvih vanrednih aktivnosti, čak neće biti ni sednice Upravnog odbora u narednom periodu".

A da li bi ovo hapšenje moglo na neki način da ugrozi planiranu prelazni rok, pre svega dolazak Gruzijac Dvališvilija, bilo je naredno pitanje novinara.

"Nadamo se da ćemo da se pojačamo, pregovaramo sa Gruzijecem. Ovo što se dogodilo 100 odsto neće promeniti njegovu odluku, odnosno neće se predomisliti", izjavio je Jovičić.

Novinari su pitali i generalnog sekretara kluba Darka Grubora da li će i sada, kao prošli put, obići Đurića u pritvoru.

"Nemam odgovor na to pitanje", rekao je Grubor.

U javnosti, okrenutoj Partizani, iščekuje se Skupština kluba. Đurić je u više navrata, u više intervjua za medije, poručivao da će se ove godine sigurno povući sa mesta predsednika kluba.

Ipak, tačan datum Skupštine FK Partizan još nije preciziran. To je rekao potpredsednik Mile Jovičić, dodajući da će ona biti održana u decembru, kada bude završen jesenji deo prvenstvene sezone 2014/15.

Početkom februara Dragan Đurić se donekle povukao sa mesta predsednika Partizana. Tačnije, preneo je deo svojih ovlašćenja na trojicu potpredsednika kluba - Mileta Jovičića, Ratomira Babića i Duška Jovanovića. Ali, ostao je u klubu.

On stalno govori kako Partizan posluje "u pozitivi", ali su ga njegovi privatni poslovi "bacili" u probleme.

Đurić je u postupcima privatizacije kupio više preduzeća u Srbiji i Republici Srpskoj - između ostalih Veterinarski zavod u Zemunu 2005. godine, izdavačku kuću Nolit, Optiku, trgovinska preduzeća Savremena i Šumadija, Fabriku jestivog ulja u Gradištu, Robnu kuću Boska u Banjaluci...

Pritvoren je sredinom januara ove godine pod sumnjom da je od 2006. do 2010. godine zloupotrebom položaja odgovornog lica omogućio konzorcijumu "Zekstra-Bankop" pribavljanje imovinske koristi veće od 200 miliona dinara.

Iz pritvora je pušten 23. januara jer je Specijalnom sudu dostavljen dokaz da je položio jemstvo od dva miliona evra.

Đurić je diplomirani ekonomista. Rođen je u Derventi 1954. a od detinjstva živi u Zemunu. Slučaj privatizacije Veterinarskog zavoda Zemun nalazio se na spisku 24 sporne privatizacije čije je preispitivanje tražila Evropska komisija aprila 2012.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC