• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nojer, Romero ili Navas?

Autor mondo.rs

Tehnička komisija FIFA imala je težak zadatak da izdvoji trojicu golmana, među kojima će po završetku Mundijala proglasiti najboljeg.

Svetsko prvenstvo u Brazilu isprva je donelo natprosečan broj golova, ali kako je takmičenje odmicalo, igralo se opreznije i povećavao se broj mečeva na kojima je, rečnikom kladionice, dolazilo "od nula do jedan".

Međutim, nije samo taktičko opredeljenje bilo razlog neefikasnosti u "nokaut" fazi, već i fenomenalni golmani, od kojih su neki briljirali od samog početka SP.

Tehnička komisija FIFA zato je bila na mukama kada je morala da odredi trojicu kandidata za najboljeg golmana Mundijala, a izbor je pao na čuvare mreže finalista - Manuela Nojera (Nemačka) i Serhija Romera (Argentina), kojima konkuriše Kejlor Navas, verovatno najzaslužniji što je selekcija Kostarike prvi put u istoriji stigla do četvrtfinala i tamo naterala Holandiju da penalima zasluži prolaz.

Romero nije primio gol na četiri od šest utakmica i u polufinalu je odbranio dva penala, dok je Nojer ostao nesavladan na tri meča, a uz to je imao, za golmana, impresivna 202 tačna dodavanja.

Pamtiće se i fenomenalne odbrane Giljerma Očoe (Meksiko), Tima Hauarda (SAD), blistavi momenti Klaudija Brava (Čile), Davida Ospine (Kolumbija), penal-serija Tima Krula (Holandija), nadahnuće Alireze Hađiđija (Iran) u meču protiv Argentine...

Retki su bili golmani koji su krupnim greškama direktno "bukirali" svojim ekipama povratne karte, kao što je Igor Akinfejev uradio reprezentaciji Rusije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC