• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (MLADI): "Azuri" pobijedili sa desetoricom

Reprezentacija Italije savladala Švedsku - 2:1 (1:0) - u meču drugog kola A grupe Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine.

 EP (MLADI): "Azuri" pobijedili sa desetoricom Izvor: MONDO

Golove su postigli Mario Baloteli u 23. i Roberto Akvafreska u 53. minutu, oba na asistencije Sebastijana Đovinka, dok je Ola Toivonen minut prije kraja ublažio poraz domaće ekipe.

"Azuri" su osvojili sva tri boda i napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale, iako su gotovo sat vremena igrali bez isključenog Balotelija.

Pontus Vernblum oštro je startovao na tamnoputog napadača Intera, a ovaj nije uspio da obuzda temperament, pokušao je da sam dijeli pravdu i francuski sudija Toni Šapron pokazao mu je crveni karton.

Baloteli je 15 minuta ranije doveo Italiju u vođstvo, kada je na lijevom krilu prihvatio pas Đovinka, "zasjekao" u šesnaesterac i plasirao loptu u mrežu, pored nemoćnog golmana Dalina.

Šveđani su tokom cijele utakmice više držali loptu u nogama, imali su periode izrazite terenske dominacije, ali su njihovi šutevi iz izglednih pozicija rijetko išli u okvir gola. Kada jesu, Andrea Konsilji bio je nesavladiv.

Pogodak Akvafreske glavom sa peterca, poslije "skraćenog kornera" Đovinka, praktično je riješio utakmicu, iako je do kraja ostalo dovoljno vremena za izjednačenje ili preokret. Tek je Toivonen u finišu uspio da "umuva" loptu iza gol-linije, međutim, tada već jeste bilo kasno za nešto više.

Italijani su iz dvije utakmice osvojili četiri boda, Šveđani tri. U poslednjem kolu, 23. juna, sastaće se Švedska - Srbija i Italija - Belorusija.

Već sada je jasno da će "orlići" za mjesto u polufinalu EP morati da odigraju najmanje neriješeno.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC