• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (MLADI): Mršavo u Malmeu!

"Orlići" su protiv Italije igrali oprezno, odbranili se i na kraju zamalo pobijedili. Bjeloruse su od početka napali, ali je rezultat ostao - 0:0.

 EP (MLADI): Mršavo u Malmeu!  Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija Srbije iz dvije utakmice je osvojila dva boda, kolo prije kraja grupne faze Evropskog prvenstva zauzima treće mjesto i za plasman u polufinale će u utorak (20.45 časova) morati da pobijedi domaćina, Švedsku.

Italija vodi na tabeli A grupe sa četiri boda, Šveđani imaju tri, Srbija dva, a Belorusija jedan.

Selektor Slobodan Krčmarević u Malmeu se opredijelio za formaciju 4-3-3, ali u srednjem redu nije imao kreativca, a u napadu klasičnog napadača, koji bi "razbio" čvrst bedem ispred gola Belorusije.

Povrijeđenog Matića u startnih 11 je zamijenio njegov saigrač iz Košica, Marko Milinković, koji je sa Sulejmanijem i Tošićem često mijenjao mjesta u napadačkoj liniji. Da eksperiment nije upalio, priznao je i sam Krčmarević, kada je na poluvremenu izveo Milinkovića i ubacio oporavljenog Ivana Obradovića.

Jedini pravi centarfor u Srba poslije povrede Filipa Đorđevića, Rade Veljović iz rumunskog Kluža, dobio je šansu tek u 82. minutu.

Možda je to bila pogrešna selektorova odluka, jer je svakako bilo lakše pobijediti Belorusiju, pa onda protiv Švedske vrebati šansu iz kontranapada, sa laganim i brzim napadačima i neriješenim rezultatom koji vodi u dalje takmičenje...

Najbolja, od premalo pravih prilika, propuštena je u 80. minutu, kada je Gojko Kačar glavom spustio loptu na peterac Nemanji Pejčinoviću, a ovaj uklizao i proslijedio je preko prečke.

Iako im neriješen rezultat ne donosi mnogo, Bjelorusi nisu bili pretjerano zainteresovani za napad. "Orlići" su svih 90 minuta jurišali na bunker, ali niko u nogama nije imao neophodnu "bombu".

Napadi srpske selekcije završavali su se centaršutevima ili udarcima koji nisu mogli da pronađu put do gola.

Jedini pravi šut uputio je Zoran Tošić u 15. minutu. Sa petnaestak metara je ciljao donji lijevi ugao, ali je golman Česnovski bio priseban i skrenuo loptu u korner.

U drugom poluvremenu je Pejčinović tukao glavom u 56. minutu i pogodio nekog od saigrača. Tri minuta kasnije centrirao je Tošić, Osipovič je sa obe ruke držao Kačara, a lopta se odbila od njegovih leđa i završila desetak centimetara iznad prečke. I to je otprilike sve...

Protivnik je bio još slabiji. Ne računajući (centar)šut Kriveca pod prečku u 13. minutu, kada se Željko Brkić nije dao iznenaditi, srpski golman se uglavnom dosađivao.

Ako "orlići" u utorak uveče spakuju kofere, žaliće za šansama Tomovića i Kačara protiv Italije, ali će znati da su mjesto u polufinalu ispustili protiv Bjelorusije.

ŽUTI KARTONI: Fejsa, Obradović - Šitov, Kovel, Čuklei, Bordačov.

SRBIJA: Brkić, Tomović, Pejčinović, Vuković, Petković (od 62. minuta Tomić), Fejsa (od 82. Veljović), Smiljanić, Kačar, Tošić, Sulejmani, Milinković (od 46. Obradović).

BELORUSIJA: Česnovski, Šitov, Verhovcov, Osipovič, Bordačov, Sivakov, Kisljak (od 81. minuta Volodko), Afanasjev (od 69. Čuklei), Kovelj, Krivec, Jurčenko (od 75. Putilo).

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC