• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentince dočekali kao šampione

Autor mondo.rs

Nekoliko hiljada navijača u Buenos Ajresu ovacijama pozdravili vicešampione sveta.

Mesi i drugovi jesu bili tužni zbog poraza u finalu Svetskog prvenstva od Nemačke, ali su argentinski navijači pokazali da uprkos tome što se nisu popeli na krov sveta cene ono što su fudbaleri uradili u Brazilu.

Više hiljada navijača dočekalo je argentinsku reprezentaciju u Buenos Ajresu i pozdravilo je kao da su postali šampioni. Oni su pevali i skandirali im dok su u autobusu prolazili kod zakrčeni centar prestonice.

Argentinci su tako ipak uspeli da uteše tužne fudbalere, iako su neki bili još utučeniji što nisu obradovali naciju na pravi način.

"Voleo bih da smo imali drugačiji doček na povratku kući. Nismo doneli pehar u Argentinu, iako smo to silno želeli , ali smo, nadam se, pokazali svima kako treba da se bore na najbolji način", izjavio je Havijer Maskerano.

"Gaučosi" su u domovinu doputovali avionom koji je bio specijalno dizajniran - oslikan likovima fudbalera na kojem je pisalo "Hvala vam Argentina"

Reprezentativce Argentine je pre defilea gradskim ulicama u prostorijama nacionalnog fudbalskog saveza dočekala i pozdravila predsednica Argentine Kristina Fernandez de Kirhner, i između ostalog im poručila "da su nastupom na Mundijalu u Brazilu 40 miliona Argentinaca učinili ponosnima".

To je bila potpuno drugačija slika od one koja je viđena odmah posle finalnog meča, kada su besni navijači zbog poraza lomili po centru Buenos Ajresa i izazvali nerede u kojima je povređeno više od 60 ljudi.

Selekcija Argentine je u Brazilu izborila peto finale, prvo posle 24 godine, ali nije uspela da se okiti trećom titulom svetskog prvaka, pošto je izgubila od Nemačke u produžetku sa 1:0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC