• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luis Suarez je već igrao za Barselonu!

Autor mondo.rs

U iščekivanju Urugvajca na Kamp Nou malo je poznato da je "gricko" već imao slavnog prethodnika istog imena i prezimena u katalonskom klubu. I ne samo to - bio je vrhunski golgeter

Luis Suarez čeka promociju u Barseloni, a ustvari već je igrao za taj klub i to mnogo dobro. Da, nije šala.

Pre Urugvajca za Barselonu je nastupao Španac istog imena i prezimena.

Neproblematični Luis Suarez u klub je došao 1954. godine iz Deportiva. On je tada bio talentovani 18-godišnji napadač, a kasnije je izrastao u vrhunskog špica - dao je 112 golova na 216 utakmica i osvojio je Zlatnu loptu.

Stariji Luis Suarez svojevremeno je igrao zajedno sa legendama kao što su Kubala, Kočiš i Čibor, a i ovaj mlađi imaće priliku da se "upari" sa asovima kao što su Mesi, Nejmar i Inijesta.
Španac Suarez je u Barselonu došao kako bi poveo "novi talas" posle odlaska tima koji je osvojio pet trofeja, u periodu od 1950. do 1953. godine.

Na neki način i Urugvajac Suarez imaće sličan zadatak, pošto je Barselona prošle sezone ostala bez trofeja, prvi put od sezone 2007/2008. i predstoji joj ozbiljno "renoviranje".

Razlika između dve epohe je u tome što kada je Španac Suarez dolazio u Barselonu, u Španiji je na vlasti bio fašistički diktator Fransisko Franko, a od tadašnjih 38.000 članova klub je do danas "porastao" do 169.000 članova i postao među najvećima na svetu.

Luis "Gricko" Suarez ima će ozbiljan zadatak pred sobom da nadmaši bivšeg asa sa istim imenom. Ali on će tu misiju moći da započne tek krajem oktobra, kada mu istekne četvoromesečna suspenzija koju mu je FIFA izrekla nakon što je na Mundijalu ugrizao Italijana Đorđa Kjelinija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC