• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kol u Romi: Bio sam sve manje potreban Čelsiju

Autor mondo.rs

Engleski veteran stigao u Rim, gde je predstavljen kao novi fudbaler "vučice". Spreman za novi izazov, jezik, kulturu...

Prvi put u karijeri, Ešli Kol (33) potpisao je ugovor sa klubom van Londona. Sledeće sezone nosiće dres Rome.

Posle odrastanja i afirmisanja u Arsenalu, kratkog boravka u Kristal Palasu i osam godina provedenih u Čelsiju, iskusni levi bek preselio se u Italiju, u Rim.

"Engleski igrači osećaju se 'ušuškano' u Velikoj Britaniji. Ovo mi je šansa da probam i iskusim drugačiji jezik, kulturu i način života", rekao je Kol na promociji u novom klubu.

Nakon što je zadužio dres kluba sa brojem "tri" na leđima, objasnio je u kakvim je okolnostima stigao u Rim.

"Čim sam pričao sa trenerom Garsijom, shvatio sam koliko me ovde žele. Prihvatio sam poziv i došao. Stigao sam da bih igrao Ligu šampiona. Roma je ambiciozan klub, predstavlja veliki izazov za mene i spreman sam da se borim za mesto u ekipi", razjasnio je Englez.

Prošle sezone, Garsija je bio prinuđen da kombinuje defanzivne igrače kraj leve aut linije. S obzirom na to da je Federiko Balzareti bio povređen, prilika je bila ukazana mladom Brazilcu Dodou (22), koji je odigrao 20 utakmica, pa 8. jula prešao u Inter.

"Razgovarao sam i sa stručnim štabom, shvatio da sam ovde potreban i da ću biti koristan timu", dodao je.

U kakvom je odnosu ostao sa Žozeom Murinjom? Još krajem minule sezone bilo je jasno da će otići iz Čelsija, pa je utisak da svom prethodnom treneru nema šta da zameri.

"Uvek smo se dobro slagali. Kako su godine prolazile, tako sam verovatno postajao sve manje koristan Čelsiju. Agent mi je rekao da postoji šansa da dođem u Romu i tako sam stigao", razjasnio je Kol.

Fudbaleri Rome počeli su baš u utorak pripreme za novu sezonu. Među prvima je na teren izašao legendarni Frančesko Toti (38), a Adem Ljajić takođe je trenirao od prvog dana.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC