• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal ne staje: Sada sprema tri mega transfera

Autor mondo.rs

Menadžer Mančester junajteda Luj van Gal dobio je odrešene ruke da počne sa trošenjem novca koji će klub zaraditi od "adidasa".

U ponedeljak vest o tome da će Mančester junajted od sezone 2015/16 igrati u "adidas" dresovima i od toga zaraditi neverovatnih 940 miliona evra za deset godina.

U utorak, sasvim logično, vest o tome na koga će Mančester junajted već ovog leta početi da troši toliki novac...

Engleski mediji ovog utorka popodne objavili su tekst o tome da će menadžer Junajteda Luj van Gal (62) potrošiti pravo bogatstvo na trojicu fudbalera koji su odigrali fantastično na Mundijalu u Brazilu. Radi se o Čileancu Arturu Vidalu (27) iz Juventusa, Argentincu Anhelu Di Mariji (26) iz Real Madrida i Nemcu Matsu Humelsu (25) iz Borusije Dortmund.

Van Gal je navodno saradnicima u klubu poručio da želi da se ovi transferi završe pre starta sezone, 16. avgusta.

Za sada, Holanđanin je potrošio enormnih 77,6 miliona evra na samo dvojicu igrača, Španca Andera Ereru (24) iz Atletik Bilbaoa i Engleza Luka Šoa (18) iz Sautemptona. Sa pozajmica su mu se vratili Portugalac Bebe (Pakoš Fereira), Čileanac Anhelo Enrikez (Saragosa), Italijan Federiko Makeda (Birmingem), Englez Sem Džonson (Donkaster) i Brazilac Anderson (Fiorentina). Klub je sklopio dogovor i oko transfera golmana Vojvodine Vanje Milinkovića-Savića (17) ali finansijski detalji nisu objavljeni, a naš mladi reprezentativac odmah je prosleđen na pozajmicu.

Koliko je novca još potrebno Van Galu da dovede trojicu zvezda na "Old traford"? Juventus za Vidala traži 72 miliona evra, dok Junajted navodno nije spreman da plati više od 50, mada nije moguće da u "dil" bude uključen i Nani.

Di Marija, koji je u međuvremenu navodno odbio ponudu Pari sen Žermena čekajući Junajted, mogao bi Van Gala da košta 45 miliona evra, ali i 180.000 evra nedeljno. Real, koliko može da se pročita, nije zainteresovan ni za jednog igrača Junajteda.

Što se Humelsa tiče, on je procenjen na oko 35 miliona evra i to je obeštećenje koje klub, poput Borusije Dortmund, ne bi lako mogao da odbije.

Hipotetički, pod uslovom da Juventus pristane da proda Vidala za 50 miliona evra, Van Gal bi na ovih pet pojačanja potrošio enormnih 207,6 miliona evra...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC