• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogu li Mesi, Nejmar i Suarez zajedno?

Autor mondo.rs

Proći će još više od tri meseca dok konačno ne dobijemo odgovor na to pitanje. Do tada, vredi diskutovati...

Nije u potpunosti uspelo sa Tijerijem Anrijem, nije funkcionisalo ni sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Sada, u roku od godinu dana, čelnici Barselone pridružili su neprikosnovenom Lionelu Mesiju dvojicu velikih fudbalskih zvezda, igrača sa renomeom, Nejmara i Luisa Suareza.

Povučeni iskustvima iz bliske prošlosti, ljudi koji su radili ili rade u Barseloni ovih dana često spekulišu oko toga da li će slavni klub imati očekivane rezultate sa trojicom "mega starova" u špicu napada.

Jedan od onih koji ne veruje u ovaj svojevrsni projekat, nalik onom iz NBA lige (Big 3) je legendarni fudbaler Holandije, Ajaksa i Barselone, bivši trener katalonskog kluba, Johan Krojf. Čovek koji je bio most između "totalnog fudbala" Rinusa Mihelsa i "tika-take" Pepa Gvardiole, u intervjuu za holandski "De Telegraaf", rekao je...

"Ne mogu da zamislim da će Barselona zadržati isti sistem igre, insistirati na timskom nastupu, a da su u ekipi i Mesi i Nejmar i Suarez. Svaki od njih trojice je previše individualac za tako nešto... Potpisivanjem sve trojice klub je pokazao da, trenutno, traži pre svega individualnost i genijalnost pojedinca, pre nego sjajan nastup cele ekipe", prokomentarisao je Krojf, čime je možda i nagovestio da će Barsa odustati od "tika-take", sa kojom se nije dobro provela prethodne dve sezone (u poređenju sa četiri pre toga).

Krojf je, na kraju, i prokomentarisao da nije nemoguće da Luis Enrike dobije zadatak da izgradi drugačiji stil od onog koji je postavio Frank Rajkard, a usavršio Pep Gvardiola.

Holanđanin je, razočarano, primetio da je na Mundijalu u Brazilu, bar u "nokaut" fazi, dominirao defanzivan fudbal i da to može da brine u budućnosti. Zato, istakao je, trebalo bi da raduje pobeda Nemačke, koja je "igrala najbolji fudbal na turniru i pokazala, baš kao što je slučaj sa Bajernom iz Minhena, da je moguće igrati zanimljivu igru i osvajati trofeje".

Nije direktno, ali jeste indirektno "pecnuo" zemljaka Luja van Gala, koji je negde na pola turnira promenio pristup igri i od najefikasnijeg stvorio tim koji 240 minuta nije dao gol, prošao jednu rundu na penale, a u narednoj ispao na isti način...

A, šta vi mislite?

Anketa

Mogu li Mesi, Nejmar i Suarez zajedno?

  • Apsolutno, gaziće sve pred sobom!

    13.33% (2)

  • Biće odlični, ali će drugi osvajati trofeje...

    6.67% (1)

  • Problem Barselone nije bio u napadu, već odbrani.

    40% (6)

  • Njih trojica neće moći zajedno, previše individualaca na malom prostoru

    40% (6)

Mogu li Mesi, Nejmar i Suarez zajedno?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC