• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Zidan govorio o ONOM penalu...

Autor mondo.rs

Ovaj Svetski kup obeležili su penali. Zidan kaže da to nije lutrija i objašnjava zbog čega je ONAKO izveo svoj penal u finalu protiv Italije, 2006. godine.

Zinedin Zidan i Marko Materaci u svakom smislu obeležili su finale Svetskog prvenstva 2006. godine u Nemačkoj. I pozitivnom i negativnom.

Zbog te neslavne epizode u finišu utakmice, kada je Materaci žestoko opsovao porodicu Zidanu, a ovaj "izgubio živce" i udario Italijana glavom u grudi, zbog čega je isključen, danas malo ko pominje to da su njih dvojica postigla ukupno tri gola na toj utakmici, a jedan je posebno važan.

Postoje oni koji tvrde da je Zidanov gol sa bele tačke u 7. minutu, za 1:0, dok je s druge strane bio njegov dugogodišnji saigrač iz Juventusa Đanluiđi Bufon, najluđe izveden jedanaesterac u istoriji fudbala. Kada se u obzir uzmu sve okolnosti koje su mu prethodile...

Zidan je tada, "mrtav 'ladan", "podbo" loptu vrhom kopačke, a ona se od prečke odbila "tik" iza gol-crte i vratila u polje, dok je Bufon krenuo tačno tamo gde je Francuz šutirao 90 odsto svojih penala u crno-belom dresu...

.
Izvor: YouTube

Osam godina kasnije, u danu kada je postao prvi trener drugog tima Reala iz Madrida, Kastilje, Zidan je se u intervjuu za "L'Equipe" prisetio dva trenutka koja su obeležila njegovu poslednju utakmicu u karijeri, finale Mundijala 2006. godine.

O čuvenom penalu rekao je...

"Igrači Reala vežbali su penale cele nedelje, svakog dana, uoči finala Lige šampiona sa Atletiko Madridom. Tada su me momci često pitali za taj penal iz 2006. godine, nije im bilo jasno zbog čega sam tako rizikovao...", pričao je Zidan i onda dao objašnjenje.

"I dalje postoje ljudi koji misle da je to bila čista ludost. Ali, Bufon me je dobro poznavao. Igao sam sa njim punih pet sezona u Juventusu i znao sam da on jako dobro zna kako i gde volim da šutiram penal. Ja, ako me pitate, mislim da je ludost bila da izvedem penal onako kako sam to radio godinama, jer je on samo to čekao... Rekao sam sebi: 'To je stvar koju moraš da uradiš. Ne brini, ako promašiš ima još 83 minuta da se ispravi stvar'. Tako je bilo..."

Ipak, 12 minuta posle Zidanovog gola za 1:0, Materaci je posle kornera bio najviši u skoku i glavom poravnao na 1:1, što je bio rezultat i do Zidanovog isključenja u 110. minutu i posle toga, sve do izvođenja penala.

Tamo su u prvoj seriji pogodili Andrea Pirlo i Silven Viltor, Materaci je bio precizan u drugoj, za razliku od Davida Trezegea, što su Italijani iskoristili i pogodili svaki penal do kraja serije, redom Danijele De Rosi, Alesandro Del Pjero i Fabio Groso... Pogoci Erika Abidala i Vilija Sanjola bili su uzaludni.

Ima i onih koji smatraju da bi samo prisustvo Zidana u "vrsti" tokom izvođenja penala pomoglo njegovom timu. O isključenju, iz ovog ugla, legendarni fudbaler rekao je...

"Kao trener, naravno da bih bio razočaran da moj igrač tako postupi u tako važnoj utakmici, nema sumnje... Ali, takođe kao trener, ne bih ga 'gazio' previše, već bih pokušao da razumem šta se zapravo dogodilo na terenu i zbog čega je reakcija bila upravo takva", dao je prilično diplomatski odgovor Zidan.

.
Izvor: YouTube


Nestrpljivi smo da vidimo kakav će Francuz alžirskog porekla postati trener...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC