• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan dobar, Lazović sjajan, Faranima trojka!

Autor mondo.rs

Dva gola i asistencija Danka Lazovića u prvoj utakmici crno-belih u sezoni 2014/15. Skromno prvo i odlično drugo poluvreme, pobeda 3:0 i povici: "Uprava, napolje!"

 Partizan dobar, Lazović sjajan, Faranima trojka! Izvor: MN PRESS

Posle poluvremena za aplauze i zvidžuke, nastavak samo za aplauze! Revanš, bez stresa...

U Humskoj, pred oko 10.000 bučnih navijača, Partizan - HB Toršavn 3:0 (1:0).

Strelci za crno-bele na premijeri u sezoni 2014/15, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, bili su Danko Lazović u 14. i 64. minutu, odnosno Petar Škuletić u 71. minutu.

Borbeni gosti sa Farskih Ostrva, od početka meča, nisu imali nijednu jedinu šansu za pogodak, a teško da imaju i promil šanse pred uzvratnu utakmicu za nedelju dana na svom terenu.

Partizanu će, u međuvremenu, zanimljiviji biti ishod žreba za narednu rundu, koji je zakazan za petak.

Sedmu godinu zaredom, a prvi put ne u svojstvu šampiona države, fudbaleri Partizana počinju sezonom utakmicom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Protivnik je tim "u punoj formi", HB Toršavn, šampion Farskih Ostrva. Crveno-crni sa severa Evrope iza sebe imaju 14 odigranih kola u prvenstvu i sedam bodova zaostatka za najvećim rivalom, B36 Toršavnom.

Crno-beli će u petak, pre puta na revanš, saznati potencijalnog protivnika u trećem kolu.

Izvor: MN PRESS

1:0 - Korner je izveo Nikola Drinčić, na prvoj stativi Petar Grbić samo "temenom" prosledio loptu na peterac, gde se Lazović "poklonio" glavom za prvi gol crno-belih u sezoni 2014/15. To je bio jedini pogodak crno-belih u prvom poluvremenu,  što nije se to dopalo svim navijačima na tribinama stadiona u Humskoj.

Neki su aplaudirali, a neki zviždali crno-belima pred odlazak na odmor. Da li zbog toga ili ne, tek momci Marka Nikolića u nastavku su zaigrali daleko angažovanije i "lepše za oko".

2:0 - Posle nekoliko propuštenih šansi, usledio je drugi pogodak Lazovića. Nemanja Petrović centrirao je sa leve strane, Škuletić glavom poslao loptu pod prečku, ali je Gestson vrhovima prstiju uspeo da je "preusmeri" na gredu, međutim nije imao sreće utoliko što se ona odbila pravo na nogu Partizanovog golgetera koji nije umeo da promaši!

3:0 - Posle dva gola, asistencija za Lazovića! On je sjajno "zavrnuo" loptu pred gol Farana, praktično bez gledanja, i pogodio u "čelo" Škuletića, koji je posle prečke, ovog puta naciljao kako treba i pogodio mrežu.

TOK UTAKMICE:

1:0 - GOL, na vreme! Lazović... Grbić je korner Drinčića poslao pred gol Farana, na peterac, a to je bio pravi zicer za Lazovića.

Odličan start crno-belih.

Pre prvog Lazovićevog gola, šansu za pogodak takođe posle prekida koji je izveo Drinčić, imao je štoper Branislav Trajković, ali iz neposredne blizine gola gostiju nije uspeo da zahvati loptu glavom. U nastavku akcije, Vulićević je doživeo povredu, ukazivana mu je pomoć, ali se vratio u igru.

25 - Posle početne inicijative Partizana, Farani su se pomalo oslobodili i "otišli" prema Lukaču nekoliko puta, ali bez pravog poteza u trećini pred golom crno-belih. U 28. minutu tražili su penal posle duela Trajkovića i Frodija Benjaminsena , ali je sudija iz Luksemburga, Sven Bindels, samo odmahnuo rukom.

31 - Partizan 15 minuta bez šanse, zbog čega su usledili i prvi zvižduci navijača, uglavnom sa bočnih tribina, dok je Jug neprestano "u" pesmi.

37 - Verovatno su zvižduci malo trgli crno-bele, pa su imenjaci Petar Škuletić i Grbić odigrali lepu akciju, tj. dupli pas na kapici pred golom gostiju, ali je Grbićev for bio prejak, pa je otišao skroz do gol-crte, odakle nije mogao ništa da uradi na štetu rivala. Posle ove, usledila je nova akcija veznog reda Partizana, koju je u gol-šansu za Škuletića pripremio Grbić, petom, ali je čuvar napadača domaćih uspeo telom da ga izbaci iz balansa i spreči udarac ka Tejturu Gestsonu...

40 - Kad nisu hteli napadači, hteo je vezista. Drinčić je pucao iz sve snage sa distance metra, odakle je postigao nekoliko fantastičnih golova prošle sezone, ali je Gestson boksovao loptu u korner. Navijačima Partizana dopao se ovaj pokušaj...

POLUVREME: Farani bez šuta ka golu, Partizan ofanzivan, ali nedorečen u poslednjoj trećini terena.

DRUGO POLUVREME:

53 - Bez promena u dva sastava, ali s promenom u pristupu igri. Srpski tim krenuo je angažovanije prema golu rivala, što je dovelo do dve prilike. Prvo je Lazović iskoristio grešku rivala i centrirao na peterac gde je rival u poslednjoj sekundi "skinuo" loptu s čela Grbiću, a potom je i sam Lazović tukao iskosa, pravo u Gestsona koji je izašao sa crte i, kako se to kaže, "skratio ugao".

54 - Pojačala se i pesma na tribinama, a Nikolić je tada napravio prvu izmenu: Andrija Živković umesto Grbića.

58 - Škuletić u šansi, ali izblokiran u poslednjem trenutku. Napadi Partizana se ređaju.

64 - Gol, 2:0! Opet Lazović... Serija napada Partizana se isplatila. Farani nemaju šansu od početka utakmice.

71 - Gol, 3:0! Opet Lazović, ali kao asistent. Pogodio je Škuletića, a ovaj mrežu. Odbrana Farana je kolabirala za sedam minuta. Partizan ima rezultat za miran revanš.

72 - Nikolić na teren šalje legendarnog kapitena Sašu Ilića, koji ulazi umesto buduće zvezde Danila Pantića. Pantić je rođen na dan kad je Ilić odigrao prvu utakmicu u crno-belom dresu.

82 - Finiš utakmice obeležili se ovacije za igrača meča, Lazovića, kada ga je menjao Nikola Ninković, kao i povici dela publike: "Uprava, napolje!"

KRAJ! Partizan je odigrao skromno prvo i ohrabrujuće drugo poluvreme. Rezultat 3:0 na premijeri, u prvoj takmičarskoj utakmici u sezoni, može da zadovolji i trenera i navijače, a igrače da rastereti stresa pred naporan put na Farska Ostrva. U fokusu će biti žreb za narednu rundu.

MONDO je danas "pogodio" tim koji je za premijeru odredio trener Marko Nikolić.

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Trajković, Stanković, Nem. Petrović - Drinčić, Brašanac, Grbić (od 54. Živković), Pantić (od 72. Ilić) - Škuletić, Lazović (od 82. Ninković).

TORŠAVN: Gestson - Joh. Davidson, Aleks, Holm, Vatnsdal - Joensen (od 63. Vardum), Benjaminsen, Jog. Davidson, Jensen, Edmudsen - Muritsen (od 66. Ignason).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC