• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branko Ilić: Pečniku sam pričao o Beogradu

Autor mondo.rs

Slovenac Ilić protiv Zemuna odigrao prvi meč za Partizan. Bio u Humskoj protiv Rijeke 1999. godine. Broj 30 izabrao jer su drugi bili zauzeti. U kontaktu je sa Pečnikom.

Branko Ilić debitovao je za Partizan u test meču protiv Zemuna, a dan ranije bio je na stadionu u Humskoj gde je imao priliku da se uveri u potencijal novih saigrača.

Atmosferu koju su napravili Grobari nije mu strana. Slovenački reprezentativac je kao dečak posećivao utakmice "parnog valjka". Poslednje sećanje na ambijent uživo doživljen u Humskoj seže u 1999. godinu.

"Sećam se da sam sa ocem bio protiv Rijeke. Partizan je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona i pobedio 3:1. Atmosfera je bila odlična, baš kao i protiv Farana", priseća se Ilić događaja od pre 15 leta.

Ilić je tada imao 16 godina. San momka rođenog u Sloveniji, da jednog dana zaigra u klubu za koji navija od malena, uskoro će, sa punom 31 postati java.

"Prvi Utisci posle nekoliko dana boravka u klubu su veoma dobri. Momci i ekipa su odlični, lepo su me prihvatili i brzo sam se uklopio. Malo mi fale utakmice. Danas sam imao prvi meč... Najbitnije je bilo da se istrčimo i da se pripremimo za sledeće izazove", kaže centralni bek crno-belih.

Potrebno je malo vremena da Ilić stekne takmičarsku formu.

"Trenirao sam pre dolaska u Partizam, ali nije to isto kao kada si sa ekipom. Počeo sam da igram utakmice i verujem da ću se brzo uhvatiti ritam", očekuje Ilić.

Sa pozitivnim utiskom napustio je stadion Partizana u utorak uveče.

"Rezultat 3:0 je dobar. Teško je danas zabeležiti ubedljivu pobedu, bez obzira odakle protivnik dolazi. To možemo da vidimo i po drugim rezultatima prvih utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Moglo je da bude ubedljivije, važno je da budemo koncentrisani na našu igru i da pozitivno ulazimo u utakmice. Idemo na Farska Ostrva po još jednu pobedu", naglašava štoper "parnog valjka" i dodaje:

"Partizan je spoj mladih i iskusnih igrača. Dobro je sve to uklopljeno i sa pravim radom samo može da bude još bolje".

Već na prvom nastupu za crno-bele pokazao je da zna da podvikne kada nešto zaškripi u igri. Istakao je sposobnost da kao pravi vođa odbrane komanduje zadnjom linijom tima.

Na pitanje da li se čuje sa zemljacima koji su prošle sezone igrali u Beogradu, odgovara: "Čujem se sa Pečnikom".

I on te je rekao kako se živi u Beogradu?

"Ne, ja sam njemu objasnio neke stvari o Beogradu, a ne on meni. Mnogo više sam znao o srpskoj prestonici pre njega", sa osmehom i ponosno naglašava Branko Ilić.

Slovenački reprezentativac je izabrao dres sa brojem 30.

"Broj je nebitan. Neki drugi su bili zauzeti, pa sam izabrao 30", podvukao je fudbaler koji bi trebalo da napravi razliku i pomogne Partizanu na putu ka domaćim trofejima, ali i liga takmičenju u Evropi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC