• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Učimo, ispravljamo, napredujemo...

Autor mondo.rs

Šefa stručnog štaba Partizana iznenadila nervoza fudbalera u prvom poluvremenu meča sa HB Toršavnom. Hrabri igra u nastavku utakmice. Navijači prepoznali trenutak. Prija skandiranje...

 Nikolić: Učimo, ispravljamo, napredujemo... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Nešto više od šest meseci bilo je potrebno Marku Nikoliću da provede na klupi Partizana i da se s južne tribine stadiona u Humskoj čuje skandiranje imena najmlađeg trenera u Superligi Srbije.

Sektorom na kojem je smešten veći deo najvatrenijih Grobara, pred kraj prve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona protiv HB Toršavna, zaorilo se "Nikolić Marko, Nikolić Marko..."

"Malo mi je neprijatno da pričam o tome", iskren je mladi trener.

"Naravno da sam čuo navijače ipozdravio ih nakraju utakmice. To je velikozadovoljstvo kad publika u tebi, još važnije u timu, vidi da se daje sve za uspeh Partizana", nastavio je Nikolić.

Prvu utakmicu i pobedu crno-belih sa tribina stadiona pratilo je oko 10.000 navijača. Aplauzi, zvižduci, opet aplauzi i po završetku meča ovacije...

Vulićević na pauzi

"Imao je nezgodan pad, način na koji je završio utakmicu je impresivan, obzirom na bol. Počeo je sa lečenjem, došlo je do istegnuća mišića. Pauzraće dva-tri dana".

 Sve u svemu, podrška timu bila je prava tokom svih 90 minuta.

"Protivnik nije bio atraktivan, sezona odmora je, a došlo je preko 10.000 gledalaca. Zadovoljan sam odzivom publike, načinom na koji su nas dočekali i ispratili sa stadiona. Dugujemo im veliku zahvalnost za prepoznavanje trenutka.Impuls dobijen od njih je od presudnogznačaja", poručio je šef stručnog štaba "parnog valjka".

Publika je kraj prvog poluvremena dočekala smrknutih lica, razočarana igrom Partizana. U nastavku meča sve je izgledalo daleko bolje.

"Imali smo vođstvo i neshvatljivo mi je da u tim trenucimaispoljimonervozu.Mnogi igrači još treba da nauče kako je igrati u Partizanu i nositi breme favorita. Tada se neke stvari zaborave, pod pritiskom publike odustane od njih iz želje da se preigra. U pauzi su stvari došle na mesto, odigrali smo dobro drugo poluvreme, konstantno smo bili napolovini protivnika, stvorili veliki brojšansi. Šteta što nije pao još koji gol, lakše bismoputovalina Farska Ostrva, jerne bi postojala nikakva dilema, ovako – rezultat je dobar".

  Nikolića posebno raduje činjenica da Toršavn nije uputio nijedan udarac ka golu Partizana.

"Sastav je bio malo promešan u odnosu na najbolji koji možemo da izvedemo. Sašu Ilića smo ostavili na klupi, Volkov je još u fazi oporavka, Branko Ilić je tek došao, Andrija Živković je imao malo duži odmor zbog rođendana, plus mali problemi sa ložom – zbog toga nije počeo utakmicu, iako se nametnuo na pripremama kao prva opcija"

Trener srpskog vicešampiona je uveren u toformanjegovog tima da raste. Rezultat je ubedljiv, ali mogao je da bude još veći, smatra Nikolić.

Danko Lazović

"Kvalitet, voljni momenat, način na koji vodi tim – nije iznenađujući. Danko može još bolje i igraće još bolje!Biće deo Partizana sigurno još neko vreme, videćemo dokle. Imamo otvorenu komunikaciju, u svakom trenutku znamo šta možemo da očekujemo".

 "Ne znam da li ste zapazilikada sam u nadoknadi brzom vratioloptu našim igračima da izvedu aut. Možda je to nekome čudno, ali osećao sam da imamo sve u svojim rukama na terenu i da treba i dalje da napadamo i probamo da postignemo još neki gol. U nekim drugim situacijama, možda bih pustio tu loptu da prođe pored mene. Dobar rezultat, tri data i bez primljenog gola. Objektivno, 4:0 bi bilo realno...".

Primer Nemačke na Svetskom prvenstvu je onaj koji bi igrači Partizana trebalo da slede.

"Ako može sedam – sedam, ako je nekad dovoljno jedan – jedan... Onoliko koliko je dovoljno tog dana...", kaže 35-godišnji trener.

Stara Pazova kao Farska Ostrva

"S obzirom da će Partizan revanš protiv Farana igrati na veštačkoj podlozi, crno-beli ćeu subotu i nedelju treniratiu Staroj Pazovi na terenu FSS.Hvala Zoranu Lakoviću".

 Nikolić nije želeo da kaže šta je rekao igračima u svlačionici. Farani ga nisu iznenadili, ali jesu njegovi puleni.

"Iznenadila me jenervoza posle 15. minuta, iako smo dali gol. Igrači Partizana moraju da igraju onako kako treniraju. Tu se vidi iskustvoLazovića, Drinčića, Vulićevića. Zato timovi koji igraju ozbiljno u Evropi imaju prosek od 28 do 30 godina. Ako izvadite statistike osvajača Lige šampiona, Lige UEFA, sad je Nemačka bila malo mlađa na Mundijalu. Oni mogu da iznesu taj teret sa tribina, kada publika počne da negoduje, okolnosti na terenu se promene. Mlađi često tada počnu da brzaju, ali mnoge te bolesti smo preležali. Sve je to lakše negoproletos...", zaključio je Nikolić priču o prvom okršaju sa Toršavnom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC