• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop doveo i peto pojačanje!

Autor mondo.rs

Da li se to Borusija Dortmund sprema za odlazak Matsa Humelsa?

Borusiju Dortmund, za sada, napustili su Robert Levandovski, Manuel Fridrih, kojima su istekli ugovori i Julijan Šiber, na kojem je klub zaradio mršavih dva i po miliona dolara od Herte iz Berlina.

Došli su, takođe za sada, Ćiro Imobile, Adrijan Ramos, Nuri Sahin (klub je otkupio ugovor od Reala) i Đi Dong-Von. Poslednje u nizu, peto pojačanje "milionera" za sezonu 2014/15 je Matijas Ginter iz Frajburga, 20-godišnji štoper koji je plaćen deset miliona evra. Ginter je sa novim klubom potpisao petogodišnji ugovor.

Pretpostavka je da se trener Dortmunda Jirgen Klop ovom kupovinom sprema za rastanak sa Matsom Humelsom, koji je dugo već na meti najvećih evropskih klubova i koji će, kako sada stvari stoje, otići u Mančester junajted.

Borusija je na nove igrače ovog leta potrošila 46,1 milion evra, što je najveće trošenje novca u poslednjih deset i više godina, a nije nemoguće da među žuto-crne stigne još nekoliko igrača do starta sezone. Ipak, tri četvrtine te sume Dortmund bi mogao da zaradi samo od jednog transfera, Humelsovog.

Ginter je, inače, putovao u Brazil i bio u ekipi koja je osvojila titulu prvaka sveta, ali su prednost dobijali Džerom Boateng, Per Mertesaker i Humels. Međutim, kada neko sa 20 godina uđe u 23 igrača reprezentacije Nemačke za SP, onda nema sumnje da se radi o velikom potencijalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC