• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa protiv FIFA: Lutka, dvojnik, hologram ili?

Autor mondo.rs

Navijači katalonskog kluba smisli četiri načina na koji bi suspendovani Urugvajac mogao da bude zvanično predstavljen javnosti, a da ne prekrše odredbe FIFA.

Navijači Barselone ostaće uskraćeni za zvaničnu promociju Luisa Suareza, najvećeg pojačanja kluba u letnjem prelaznom roku, sigurno do kraja oktobra, kada mu ističe suspenzija izrečena od strane FIFA jer je na Svetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao reprezentativca Italije Đorđa Kjelinija.

 FIFA je jasno stavila do znanja čelnicima Barse da osim što ne sme da nastupa za novi klub, Urugvajac ne sme ni da bude zvanično predstavljen na terenu Nou Kampa, pa čak ni u prostorijama na samom stadionu.

Suarezov transfer najveći je u istoriji katalonskog kluba i navijači nestrpljivo čekaju da vide kako će funkcionisati sa tandemom Lionel Mesi - Nejmar. Svesni da se prema njemu ponašaju užasno iako "nije nikoga ubio", počeli da smišljaju način kako bi ipak napravili njegovu promociju, a da pri tom sve prođe regularno.

Pronašli su četiri načina kojim bi izbegli kaznu FIFA.

Prvi načinje da Luisa Suareza postave na turitički autobus, koji je zaštitni znak Barselone. Urugvajac bi kao pravi turista sedeo na vrhu tog vozila bez krova i vozio se ulicama katalonske prestonice već utanačenom turističkom rutom, a mediji bi kao slučajno bili detaljno obevešteni o tom događaju.

Drugi predlog je angažovati dvojnika Luisa Suareza, koji bi bio predstavljen baš na stadionu. Zamisao je da se tom "lažnom Suarezu" stavi bubica u uvo, koja bi bila direktno povezana sa pravim Suarezom, koji bi prema propisima bio izmešten van Nou Kampa, a onda bi na novinarska pitanja "lažnjak" odgovarao tako što bi mu Urugvajac šaputao šta da kaže.

Treća varijanta je da se koristi moderna tehnologija, odnosno hologramski nastup Luisa Suareza, koji se pokazao kao fantastičan potez u slučaju pokojnika Majkla Džeksona i repera Tupaka Šakura. Zamisao je da "hologramski" Suarez izađe sam na teren Nou Kampa.

Poslednji predlog izgleda najkomičnije - predstaviti lutku Luisa Suareza, koja bi bila dosta uverljivo urađena. Taj igrokaz zamišljen je tako da predsednik kluba Jozep Marija Bertomeu drži lutku na krilu i sa oduševljenjem priča kako se od Urugvajca očekuje mnogo u Barseloni. Onda bi predsednik kluba trebalo da pita lutku: "Luis, kako ti je ovde? Oduvek si želeo da nastupaš za Barselonu", a lutka bi se navodno grohotom nasmejala i oduševljeno rekla: "Da, da, naravno".

Malo je verovatno da će do realizacije bilo koje od ovih predloga i doći, jer je fakat da je Barselona veliki klub i ne bi želela da se na bilo koji način zamera FIFA, ali je sigurno da se navijačima mora skinuti kapa za domišljatost i ideje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC