• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se sveti Bugarima! Zbog ovoga...

Autor mondo.rs

Pogledajte kako je bilo prošlog leta u dvomeču Partizana i Ludogoreca... Bugarski šampion sada je još bolji, snažniji...

 Partizan se sveti Bugarima! Zbog ovoga... Izvor: MN PRESS

Ista meta, isto odstojanje, samo godinu dana kasnije!

Kao i prošle sezone Partizan i Ludogorec boriće se za mesto u plej-ofu Lige šampiona. U odnosu na prethodnu godinu, u Nionu su uloge bile zemenjene, bugarski prvak bio je povlašćen u žrebu, dok su se crno-beli našli u šeširu sa klubovima slabijeg rejtinga.

Prvi meč opet će se igrati u Razgradu (29/30. avgusta), revanš na stadionu u Humskoj (5/6. avgust).

Ludogorec je favorit!

Tim "lude šume" je praktično ostao isti, sa neznatnim promenama. Posle utakmice sa Partizanom stigla su dva mlada fudbalera - holandski napadač Virdžil Misiđan i defanzivac Georgi Terziev. Ovog leta poziciju levog beka pojačao je Kolumijac Brajan Angulo, čiji je transfer iz Granade Ludogorec koštao 1,5 miliona evra. Za veliki novac u Razgrad je iz plovdivskog Boteva stigao i Aniset Abel sa Madagaskara.

Izvor: MN PRESS

Prema procenama stručnjaka, Ludogorec deluje jače nego prošlog leta, a sigurno je iskusniji.

Formacija koju forsira Stojčo Stojev je 4-2-3-1: Stojanov - Žunior, Bart/Terziev, Moti, Minev/Angulo - Đakov, Zlatinski/Aniset - Aleksandrov, Marselinjo, Misiđan - Bezjak.

Od igrača koji su nastupali protiv Partizana u timu neće biti samo Ivana Stojanova, trenutno člana CSKA iz Sofije.

"Parni valjak" je pre tačno godinu dana odigrao dva kvalitetna meča protiv Ludogoreca, ali nije imao znanja, ni sreće da eliminiše odličan tim iz Razgrada.

Izvor: MN PRESS

U prvoj utakmici odigranoj u Bugarskoj, Saša Marković je početkom drugog poluvremena postigao gol za Beograđane. Pobeda je, ipak, pripala domaćinu zahvaljujući vrlo lošim reakcijama Ivana Ivanova. Kakva-takva prednost pred revanš u glavnom gradu Srbije ispostavila se kao kapitalna.

Crno-beli pred 20.000 navijača nisu pronašli lopti put do mreže.

Partizan je atakovao, stvarao prilike i promašivao. Konačno, pred kraj meča Hristo Zlatinski je kaznio neefikasnu igru domaćina i Ludogorecu otvorio vrata plej-ofa Lige šampiona.

Bila je to utakmica u kojoj se Milan Lukač teže povredio pred kraj prvog poluvremena, pa je morao da pauzira celu polusezonu. Sećate se da i je na kraju meča, podno južne tribine viđena skandalozna scena kada je vođa navijača Partizana pred svima skinuo kapitensku traku s ruke Marku Šćepoviću.

Izvor: MN PRESS

Prvi meč u Razgradu.

Stadion Ludogoreca u Razgradu. Gledalaca 8.000. Strelci: Marković 49 - Marselinjo 54, Aleksandrov 68.

LUDOGOREC: V. Stojanov – Moci, Minev, Žunior, Barte – Abalo (od 58' Aleksandrov), Zlatinski, Djakov, I. Stojanov – Bezjak (od 81' Espinjo), Marselinjo (od 90' Sebastijan Hernandez).

U klubu više nisu: I. Stojanov.

PARTIZAN: Lukač – Aksentijević, Obradović, Ivanov, Gulan – Marković, Jojić –  Ninković (od 64' Đemba Đemba), Ilić (od 81' Kojić), Grbić (od 60' Malbašić) – Šćepović.

U klubu više nisu: Aksentijević, Obradović, Ivanov, Jojić, Đemba Đemba, Malbašić i M. Šćepović

...
Izvor: YouTube


Revanš u Beogradu.

Stadion Partizana. Gledalaca: 20.000. Strelci: Zlatinski 89.

PARTIZAN: Lukač (od 43' Živković) - Obradović, Ostojić, Ivanov, Gulan - Đemba Đemba, S. Marković - Ilić (od 68' Šćepović), Ninković, Grbić (od 81' Luka) - Mitrović.

U klubu više nisu: Obradović, Ivanov, Đemba Đemba, M. Šćepović, Mitrović.

LUDOGOREC: V. Stojanov - Žunior, Mantila, Barte, Minev - Zlatinski, Đakov, Marselinjo (od 63' Fabio) - Bezjak, Aleksandrov (od 85' Vitinja), I. Stojanov (od 54' Dani Abalo).

U klubu više nisu: I. Stojanov.

...
Izvor: YouTube


U letnjem prelaznom roku Ludogorec su pojačali Aniset Abel (Madagaskar), Brajan Angulo (Kolumbija), Aleksandar Vasilev (Bugarska), Preslav Petrov (Bugarska), Vanderson (Brazil), Steven Petkov (Bugarska).

Otišli su: Mičel Burgzorg (Holandija), Dimo Balakov (Bugarska), Mišel Platini (Brazil).

Budžet Ludogorec za pojačanje je oko 5-6 miliona evra. Partizanov nije poznat.

Ludogorec je u prošloj sezoni prikazao odlične partije u Ligi Evrope, s obzirom da je posle Partizana eliminisan u plej-ofu Lige šampiona od Bazela. U masovnijem takmičenju samo ga je Valensija pobedila i to dva puta u osmini finala (0:3 i 0:1). Bugari su u grupi po dva savladali PSV (2:0, 2:0) i Dinamo Zagreb (3:0, 2:1). Sa Černomorecom su odigrali nerešeno (1:1) i trijumfovali (1:0).

U šesnaestini finala Lige Evrope "pao" je Lacio. U Sofiji nije bilo pobednika (3:3), a u Rimu je Ludogorec slavio 1:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC