• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dunga se vraća na klupu Brazila?

Autor mondo.rs

Bivši reprezentativac i selektor petostrukih svetskih prvaka glavni je kandidat da nasledi Skolarija posle "blamaže" na minulom Mundijalu.

"Hvala ti za 2002, ali odlazi" - glasio je jedan od brojnih transparenata kojima su navijači Brazila poručili selektoru Luisu Felipeu Skolariju šta misle o njegovom vođenju reprezentacije na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu koje je organizovano upravo u Brazilu.

Sve do polufinala verovali su mnogi da bi mogla da se ponovi 2002. godina, kada je "selekao" osvojio petu titulu svetskog šampiona, međutim, usledilo je bolno otrežnjenje i puna mreža u duelu sa Nemačkom (1:7).


Potom i krah u borbi za treće mesto sa Holandijom, kada je isto za manje od pola sata igre već bilo rešeno pitanje pobednika (2:0, a na kraju 3:0 za "lale").

Nije mnogo trebalo Skolariju da posluša navijače i povuče se sa mesta selektora...

Među njegovim naslednicima pominjao se i čak Žoze Murinjo, ali svetski mediji prenose da je najozbiljniji kandidat Dunga, bivši reprezentativac Brazila koji je, poput Skolarija, već sedeo na klupi nacionalnog tima, od 2006. do 2010.

Pod njegovim vođstvom Brazil je osvojio Kup Amerike (2007) i Kup konfederacija (2009), ali je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi (2010) poražen u četvrtfinalu od Holandije, posle čega je usledio rastanak.

Kao glavni adut za povratak Dunge navodi se izbor Gilmara Rinaldija za generalnog menadžera reprezentacije prošlog četvrtka. Njih dvojica bili su saigrači u nacionalnom timu 1994, kada je Brazil osvojio zlato na Mundijalu u SAD.

Navodno, pregovori već uveliko traju i nalaze se u završnoj fazi...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC