• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verujete li Murinju kad ovo kaže?

Autor mondo.rs

Navijačima Čelsija ova izjava verovatno se neće previše dopasti, ali Žoze Murinjo kaže da je "to to".

Leta 2014. godine, u samo šest dana od finala Svetskog prvenstva u Brazilu, Čelsi je izgleda završio sve svoje transfer poslove, bar kada su dolasci u pitanju.

Potrošeno je 93,5 miliona evra, mada je i veliki broj dobrih igrača vraćen sa pozajmica.

Idemo redom: Dijego Košta (38 miliona evra, Atletiko Madrid), Sesk Fabregas (33, Barselona), Mario Pašalić (2,5, Hajduk Split) i Felipe Luis (20, Atletiko Madrid). Od zvučnijih igrača koji se vraćaju sa pozajmica tu su, pre svih, Tibo Kurtoa (Atletiko Madrid), ali i Kur Zuma (Sent Etjen), Patrik van Anholt (Vitese), Gael Kakuta (Lacio), Lukas Pjazon (Vitese), Marko Marin (Sevilja), Romelu Lukaku (Everton), Oriol Romeu (Valensija), itd.

Što se Žozea Murinja tiče, ako mu je verovati, to je to!

A, opet, to bi trebalo da znači da je Čelsi odustao od ideje da dovede Samija Kediru iz Real Madrida i Radamela Falkaa iz Monaka.

"Završili smo sa kupovinama. Prelazni rok u Evropi završava se 31. avgusta, ali smo ga mi okončali 19. jula. Klub je uradio fantastičan posao, ne samo zbog igrača koje smo kupili, već zbog toga što je to urađeno u rekordnom roku", rekao je Murinjo i možda malo razočarao navijače Čelsija koji su navikli da uvek žele još.

"Znali smo koji su nam igrači mete i 'napali' smo ih na vreme, njihovi klubovi su se veoma rano suočili s našim ponudama. Dobili smo tačno ono što smo želeli. Veoma mi se sviđa ova ekipa i jedva čekam da počne sezona".

Murinjo je, uz opasku da mlada zvezda Arsenala Džek Vilšer nije "model ponašanja za mlade ljude", rekao i da nije tačno da Arsenal nije želeo Fabregasa.

"Trebalo mi je 20 minuta da ga uverim da je dobro da potpiše za nas, mislim da je zaista želeo ovde da dođe. Arsenal je imao pravo prvenstva, tj. otkupa ugovora, što je ugovoreno još kada je Fabregas odlazio u Barselonu. Ali, Sesk nije bio za tu varijantu. Hteo je u Čelsi i tu nam je posao bio olakšan".

Možda je red da kažemo i ko je od igrača otišao iz Čelsija, mada se još neće znati ko će od ogromnog broja igrača otići iz kluba na pozajmice. A, nije nemoguće da Murinjo i vlasnik Roman Abramovič spakuju kofere još nekom od prvotimaca iz prošle sezone...

Čelsi je na transferima zaradio 57,2 miliona evra, što znači da je zapravo potrošio 36,3 miliona. David Luiz prodat je Pari sen Žermenu za 49,5 miliona evra, Demba Ba je otišao u Bešiktaš za šest, Tomas Kalas pozajmljen je Kelnu za 200.000 evra, a Torgan Azar Borusiji iz Menhengladbaha za milion i po, Valas je pozajmljen Viteseu bez nadoknade, dok su raskinuti ili neobnovljeni ugovori sa Ešlijem Kolom (Roma), Frankom Lampardom, Semom Hačinsonom (Šefild Venzdej), Samuelom Etoom, Milanom Lalkovićem, Enrikeom Ilarijom, Danijem Papoeom, Džordžom Seviljom...

Kada se pogleda sastav Čelsija deluje kao da bi klubu bio potreban još jedan štoper, i zato ova Murinjova izjava čudi, mada se ona može shvatiti i kao taktika "zatišje pred buru".

Na golu, on ima Petra Čeha i Kurtou, tu je i preiskusni Mark Švarcer, na levom beku su mu tu Felipe Luis, Rajan Bertrand i Van Anholt, na desnom naš Branislav Ivanović i Sezar Aspilikueta, dok od štopera ima Garija Kejhila, Džona terija i Kura Zumu (koji tek treba da se nametne).

U veznom redu je gužva, jer su tu Nemanja Matić, Džon Obi Mikel, Oriol Romeu, Ramireš, Marko van Hinkel, Sesk Fabregas, Oskar, Vilijan, Marko Marin, Eden Azar, na krilu Murinjo ima Mohameda Salaha, Andrea Širlea, Lukasa Pjazona, Gaela Kakutu, Viktora Mozesa, Kristijana Atsua, u špicu Dijega Koštu, Romelua Lukakua i Fernanda Toresa.

Na kraju ove iscrpne analize, verujete li Murinju da je "to to"?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC