• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Sanderlenda: Zaboravimo na rivalstvo

Autor mondo.rs

Među navijačima Sanderlenda i Njukasla vlada veliki rivalitet, ali u ovom slučaju na to je zaboravljeno.

Pre nešto više od godinu dana Sanderlend je pobedio Njukasl 3:0 i izazvao gnev kod navijača crno-belih, koji su posle utakmice divljali na ulicama, a jedan je čak udario konja i "zaradio" godinu dana zatvora.

Poznato je da među pristalicama ova dva kluba vlada veliki rivalitet, ali ovaj put on je ostavljen po strani. Nažalost, na to je uticala tragedija...

Dvojica navijača Njukasla poginuli su u padu aviona boing 777 "Malezijan erlajnsa", koji je leteo od Amsterdama za Kuala Lumpur, a srušio se u regionu Donjecka, na istoku Ukrajine, gde su u toku žestoki sukobi ukrajinskih i proruskih snaga. Ova vest šokirala je ceo svet pošto su stradali svih 298 putnika i članova posade, a navijače Sanderlenda pozvala je na humanost.

Pristalice crveno-belih sa severa engleske pokrenule su akciju prikupljanja novca za pomoć porodicama dvojice nastradalih navijača Njukasla i za manje od 24 sata sakupljeno je više od 6.500 funti. Donacije se vrše na internet sajtu, na kojem je javno predstavljeno koliko je ko uplatio (ukoliko želi da bude imenovan) i na kojem se mogu ostaviti poruke saosećanja.

"Možemo biti navijači Sanderlenda, koji imaju tradicionalno veliko rivalstvo sa Njukaslom, ali na svetu postoje i stvari koje su mnogo važnije od fudbala", navodi se između ostalog u glavnoj poruci.

Džon Alder (60) i Liam Svini (28) putovali su avionom "Malezijan erlajnsa" na Novi Zeland da bi gledali pripremnu utakmicu svog voljenog kluba.

Njima u čast, brojni navijači ovih dana ostavljaju cveće, dresove i oproštajne poruke ispred stadiona Sent Džejms Park u Njukaslu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

To samo mogu engleski navijači i niko više. To se zove humanost. Nastradali navijači neka počivaju u miru.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC