• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Runi da se uklopi u Van Galov sistem?

Autor mondo.rs

Posle nekoliko zajedničkih treninga, naziru se obrisi budućeg izgleda Mančester junajteda. Trebalo bi da se igra u formaciji 3-4-3.

Kako odmiču treninzi fudbalera Mančester junajteda sa novim menadžerom, Lujom van Galom, tako je sve izvesnije da će ekipa nastupati u formaciji 3-4-3 naredne sezone.

Uglavnom.

To je, naravno, otvorilo diskusiju oko toga ko će se uklopiti u novi sistem igre, a ko ne i meta je, pogađate, Vejn Runi. Engleski "Daily Mail" navodi da bi Van Gal, ukoliko shvati da Runi nije za poziciju centralnog napadača, mogao da zatraži od kluba da bude doveden Edinson Kavani iz Pari sen Žermena.

Štaviše, pominje se i mogućnost trampe Kavani za Runija.

Runi je tokom Svetskog prvenstva u Brazilu zatražio od selektora Roja Hodžsona da ga skloni sa levog krila, gde je trebalo da igra i da ga vrati u sredinu. Englezi su igrali toliko loše da nije funkcionisalo ni jedno, ni drugo, ali je očigledno da Runi više voli da igra napred. Međutim, pitanje je kako će to funkcionisati u formaciji 3-4-3, na koju se "đavoli" navikavaju u Sjedinjenim Državama.

Pretpostavka je da će mesto centralnog napadača biti povereno Robinu van Persiju, koji je tu ulogu imao i tokom Mundijala, kod Van Gala.

Prema novom ugovoru, potpisanom u januaru, Runi u Junajtedu prima neverovatnih 360 hiljada evra nedeljno i to je plata koju eventualno može da mu ponudi PSŽ i još nekoliko klubova na planeti. Ali, pitanje je ko će želeti to da mu ponudi i sasvim je sigurno da, ukoliko Runi ne bude neizostavan kod Van Gala, Junajtedu neće biti lako da ga proda.

A, držati igrača koji zarađuje 18 miliona evra godišnje na klupi? Ludost.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC