• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo "bombarder" iz Zmajeva - Petar Nikezić

Autor mondo.rs

Novosadski i srpski fudbal ostali su bez još jednog velikana, čuvenog Vošinog "bombardera" Petra Nikezića. Silinom udarca još kao omladinac lomio stative. Dujković jedva ostao živ pošto ga je pogodio u vrat.

Posle duže bolesti u subotu je u Novom Sadu preminuo Petar Nikezić, nekadašnji prvotimac Vojvodine i reprezentativac Jugoslavije.


Nikezić je rođen 3. aprila u Zmajevu.

Sa 17 godina postao je član Vojvodine, za koju je odigrao 289 prvenstvenih utakmica i postigao 100 golova. Tokom karijere, uspešno je nastupao još za američku Tulsu, Fest iz Linca, Osijek i Šibenik.

Nikezić je u periodu od 1971. do 1973. odigrao tri utakmice za državni tim SFRJ. Bio je poznat po razornom udarcu za koji je svojevremeno izjavio:

"Kada sam još bio omladinac Vojvodine na utakmici za prvaka Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca, u jednom napadu loptom sam pogodio stativu, koja je od siline udarca pukla i srušila se. Na utakmici sa Crvenom zvezdom u Novom Sadu, sedamdesetih godina, kada sam u prekidu igre šutirao slobodan udarac tadašnjem golmanu Ratomiru Dujkoviću skoro sam došao glave." 

"Mislio je da može da uhvati moju loptu, ali je ona od siline udarca promenila pravac, tako da ga je nezgodno pogodila u vrat, u jabučicu. Golman je pao, morala je da interveniše lekarska služba. Na sreću sve se dobro završilo."

...
Izvor: YouTube

Posle igračke karijere posvetio se trenerskom poslu u novosadskom klubu.

Komemorativna sednica biće održana u utorak 22. jula u Sportskom centru "Vujadin Boškov" od 11 sati, a sahrana je istog dana na Novom groblju u Novom sadu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC