• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Večiti derbi" i u čitanju knjiga!

Autor mondo.rs

Nakon što je Partizan otvorio biblioteku za fudbalere u svom Sportskom centru, i u Crvenoj zvezdi najavljuju kulturno uzdizanje igrača. Biće gužva na Sajmu knjiga...

 "Večiti derbi" i u čitanju knjiga! Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Fudbalski klubovi Partizan i Crvene zvezde otvorili su novi "front"! Ali, krajnje neočekivan.

Verovali ili ne, možda ćemo biti u prilici da od fudbalera dva najpopularnija srpska kluba, ubuduće čujemo da im je još neki pisac omiljen osim uobičajenog odgovora: Paolo Kueljo i njegovog romana "Alhemičar".

O čemu je reč?

Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić je najavio otvaranje biblioteke na stadionu u Ljutice Bogdana, uz poruku da ćer svaki fudbaler biti u obavezi da pričita BAR jednu knjigu nedeljno.

On se pritom pozvao i na manir trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića, koji je poznat po tome da sve igrače koje trenira "tera" na čitanje knjiga, na obrazovanje i van parketa, a tradicionalno sve generacije vodi na Sajam knjiga.

Lep potez novog funkcionera Crvene zvezde!

Iz FK Partizan su reagovali na ovu vest podsetivši na svom zvaničnom Twitter profilu da je tako nešto već urađeno kod njih. Naime, sredinom aprila u Sportskom centru "Teleoptik" popularnom "Zemunelu" otvorena je biblioteka za igrače Partizana.

Od toga ko je prvi došao na ovu ideju, mnogo je važnije da fudbaleri, pogotovo oni mlađi steknu naviku da čitaju knjige, proširuju vidike, budu obrazovaniji... To će im, svakako, pomoći da postanu bolji ljudi, a da li će postati i bolji fudbaleri, to je već na njima.

Ne bi bilo loše da u budućnosti pred neki "večiti derbi" bude organizovan čitalački čas, odnosno književni kviz Partizana i Crvene zvezde.

Bilo bi zabavno, zar ne?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC