• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ukrajinac" Edmar mora u vojsku

Autor mondo.rs

Pored svih beneficija koje donosi strani pasoš, može da vam se dogodi i nešto kao ovom Brazilcu...

Mnogima je san da se domognu državljanstva neke stabilne države, mi Srbi to vrlo dobro znamo, ali uspešan epilog i ne mora uvek da znači rešenje svih problema.

Brazilac Edmar je uvideo to na ličnom primeru.

Ovaj 34-godišnji fudbaler sredine terena, rodom iz Brazila, od 2002. godine igra u Ukrajini, 2008. je oženio Tatjanu Halovski i potom tri godine kasnije dobio ukrajinsko državljanstvo.

Delovalo je da sve ide sjajno kada je po dobijanju pasoša debitovao za nacionalni tim, međutim, Edmar se danas suočava sa velikim problemom.

Na njegovu adresu stigao je poziv u ukrajinsku vojsku, a svi znamo kakva je trenutno situacija u ovoj istočnoevropskoj državi.

"Bio sam veoma iznenađen kada je stigao poziv. Nisam očekivao tako nešto i našao sam se u šoku. Odneo sam papir u klub i tamo se raspitao da li je još neko od saigrača, Ukrajinaca, dobio isto. Niko se nije javio...", prepričao je Edmar ukrajinskim medijima šta se dogodilo.

"U klubu su mi rekli da će pokušati da reše problem. Ako budem morao da idem u vojsku, zaista ne znam kako ću. Jedina stvar koju umem dobro da radim, jeste da igram fudbal. Moja žena je preplašena, ali ja verujem da će se sve rešiti", dodao je Brazilac sa ukrajinskim pasošem.

Edmar de Laserda Aparesida, od venčanja, Halovski de Laserda, od odlaska iz brazilskog Internasionala igrao je za samo dva kluba - Tavriju (2002-2007) i Metalist Harkov.

Za reprezentaciju Ukrajine je odigrao devet mečeva i postigao jedan pogodak.

Problem sa služenjem vojnog roka ovih dana imao je i napadač Čelsija Mohamed Salah, ali je on uspeo da se "preko veze" izvuče od povratka u domovinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC