• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dik Advokat novi selektor Srbije

Autor mondo.rs

Holandski trener dogovorio dvogodišnju saradnju sa čelnicima FSS, prenosi goal.com.

Dik Advokat zameniće na klupi Srbije vršioca dužnosti selektora Ljubinka Drulovića.

Iskusni holandski stručnjak dogovorio je dvogodišnju saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije, prenosi goal.com.

Advokat će preuzeti "orlove" zvanično 1. avgusta i predvodiće ih do završetka Evropskog prvenstva 2016. godine.

"Ljudi iz srpske federacije preuzeli su incijativu i razgovarali smo o mogućnosti da preuzmem njihovu reprezentaciju. Srbija poseduje dobar tim i zajednički cilj je da se fokusiramo na kvalifikacije za EURO 2016. Oni nisu nastupali na EP 2012, kao ni na Mundijalu ove godine, pa je velika želja da izborimo da igraju u Francuskoj", istakao je Advokat.

"Mislim da imamo dobre šanse, budući da će na EURO 2016 učestvovati 24 umesto 16 selekcija. Dogovoreno je da Srbiju vodim do kraja tog takmičenja, ali nije isključeno da saradnja bude ranije okončana ukoliko ne ispunimo cilj", dodao je 66-godišnji holandski stručnjak.

On je objasnio da je zadovoljan što će ponovo sedeti na klupi jednog nacionalnog tima, iako je bilo pregovora o klupskom angžamanu.

"Ispunio sam jednu od svojih želja i ponovo ću raditi kao selektor. Nisam želeo da radim u klubu. Bilo je kontakata sa Južnoafrikancima, ali do toga nije došlo i to je sada daleko iza mene", rekao je Advokat.

Dik Advokat je već u karijeri predvodio mnoge selekcije. Bio je selektor Holandije, Južne Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Belgije i Rusije, od 2010. do 2012. godine.

Bio je trener i velikog broja klubova, poput PSV Ajndhovena, škotskog Rendžersa sa kojim je osvojio dve titule u toj zemlji, dok je najveći uspeh doživeo sa Zenitom, sa kojim je stigao do titule Kupa UEFA u sezoni 2007/2008. i UEFA Superkupa, nakon čega je i imenovan za počasnog građanina Sankt Peterburga.

Srbija će u kvalifikacijama za EURO 2016 nastupati u grupi I zajedno sa selekcijama Portugala, Danske, Jermenije i Albanije, a prvi meč "orlovi" će igrati u Jerevanu, 11. oktobra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC