• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real Madrid kada kupuje - kupuje najskuplje

Autor mondo.rs

Florentino Perez nikada nije, niti će žaliti novac za pojačanja. Sve što je vredelo i što je mogao doveo je na Santjago Bernabeu. Najskuplji igrači svih vremena su Realovi Geret Bejl, Kristijano Ronaldo, Džejms Rodrigez...

Zamislite Real Madrid i ekipu u kojoj su na klupi Kanavaro, Figo, Modrić, Bekam, Benzema. U kojoj nema Raula, Di Marije, Gutija.

"Dejli mejl" napravio je poređenje "original" i "novih galaktikosa" i do skupocenih timova iz dve ere Florentina Pereza napravio idealan super-tim Real Madrida.

Produkt te mašte je poseban, moćan, ali, rekli bismo, ne i savršen. Najsličniji je košarkaškom "drim timu" SAD, koji je nastupao na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. Vrhunskim igračima, najboljim na planeti ukomponovanim u skladnu celinu.



Kolege iz "Dejli mejla" su izabrale sledećih 11 Reala iz Perezove ere:

Bez dileme, Iker Kasiljas među stativama. Na poziciji desnog beka Mičel Salgado i naravno Roberto Karlos kao defanzivac uz levu aut liniju. Pepe je dobio prednost u odnosu na Fabija Kanavara, mada se verovatno mnogi neće složiti sa ovom odlukom stručnog štaba ostrvskog portala. Drugi centralni bek je Serhio Ramos.

Sredina terena: Desno, tek pristigli Toni Kros. Nemac pre univerzalca Luisa Figa. Portugalac je jednako uspešan bio i kao organizator igre, i kao krilo, i kao ofanzivni vezista. Ali za "Dejli mejl" je Kros, kao novopečeni svetski šampion prva opcija (nešto stariji bi sigurno izabrali Figa, a mlađi Krosa). Levo, Zinedin Zidan. U sredini još jedan novajlija Džejms Rodrigez.
Kolumbijca je nekoliko odličnih utakmica odmah promovisalo u startera. Činjenica je da za razliku od Luke Modrića on to poverenje tek mora da opravda.

Na klupi je ostala i precizna desnica Dejvida Bekama.

Napad u sistemu 4-3-3: Bez dileme Ronaldo kao najistureniji. Ronaldo original, brazilski. Desno od njega Geret Bejl, a levo Kristijano Ronaldo. Karim Benzema je takođe na klupi, a od Raula ni traga ni glasa.



Trener koji bi vodio ovu ekipu (hm, ko bi to mogao da bude?) definitivno bi imao "slatke muke", ali verovatno i problem sa gomilom sujete "rezervista".

Karlo Anćeloti? Žoze Murinjo? Fabio Kapelo? Visente del Boske? Možda, šansa Špancu, najtrofejnijem treneru posle Miguela Munjaza (1960-1974 vodio Real).

Real je za "galaktikose", original ili nove, potrošio stotine miliona evra. Filozofija "kraljevskog kluba" za vreme prve i druge ere Pereza se može opisati u nekoliko reči: "Kupi najbolje kada su najskuplji"! Uložen novac se uz pomoću perfektnih marketinških poteza, od kojih je prodaja dresova na prvom mestu, uvek vraćao u klub. Tu filozofiju slikovito opisuje razgovor nekadašnjeg sportskog direktora kluba Horehea Valdana i Pereza.

Valdano je predložio da kupe talentovanog klinca iz Sao Paula, da ga plate 10 miliona evra, a da će za četiri godine zaraditi 40 miliona.

"Kada za njega budu tražili 40 miliona, onda ćemo ga kupiti", odgovorio je predsednik Reala. Madriđani su istog "klinca", osam godina kasnije, platili 68,5 miliona evra. Bio je to Kaka!

Real i Florentino Perez su u međuvremenu prestali da neplanski kupuju najbolje igrače, gomilajući ih na pozicijama. Lekcija je naučena...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC