• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlazak legende: Lampardov oproštaj od Čelsija

Autor mondo.rs

Posle 13 sezona, došao je trenutak da se raziđu Čelsi i Frank Lampard. On, poput mnogih prethodnih velikih fudbalera, odlazi u Mejdžor Lig Soker, takmičenje nazvano "groblje legendi".

Posle 13 sezona u Čelsiju, 211 golova na 649 utakmica, titule prvaka Evrope, osvojene Lige Evrope, tri naslova šampiona Engleske, četiri FA i dva Liga kupa, Frank Lampard odlučio je da se povuče.

Nije, doduše, to bila samo njegova odluka, ali jeste došlo vreme za rastanak i dolazak nekih novih Lamparda, koje će Čelsi, uprkos novcu, teško naći.

Legendarni engleski fudbaler u 37. godini odlučio je da ode u SAD, u Mejdžor Lig Soker, u redove Njujork sitija, koji je svojevrsna filijala Mančester sitija. Pre Lamparda, za klub koji je tek nastao potpisao je i David Vilja. Obojica su se vezali za američke "građane" do 2016. godine.

PAUZA OD 8 MESECI
Njujork siti će se takmičiti u MLS tek od sezone 2015. koja počinje narednog marta, odnosno za više od osam meseci. Ostaje pitanje da li će Vilja i Lampard, veterani, praviti toliku pauzu ili pikati fudbal negde u međuvremenu.

"Njujork ima sve ono što je meni potrebno trenutno. Veoma sam nestrpljiv i uzbuđen", rekao je Lampard, ali se onda ipak okrenuo klubu koji je od njega napravio kultnu figurnu na Ostrvu.

"Imao sam fantastičnih 13 sezona u Čelsiju na koje gledam sa ponosom, ali došao je idealan trenutak za rastanak, i za Čelsi, i za mene", dodao je Lampard.

On je daleke 2001. godine prešao u Čelsi iz redova gradskog rivala Vest Hema za 11 miliona funti. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 106 puta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC