• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Pobeda Čuke u Salcburgu, za kraj

Autor mondo.rs

"Brđani" trijumfom okončali učešće u evro-takmičenju. Savladali su Gredig na Alijanc Areni - 2:1.

 LE: Pobeda Čuke u Salcburgu, za kraj Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Pogocima Petra Bojića u 61. i Nikole Stojiljkovića u 65. minutu, Čukarički je u četvrtak uveče pobedom završio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Nažalost, beogradskih 4:0 za austrijskog predstavnika bilo je nemoguće nadoknaditi na Alijanc areni.

GREDIG - ČUKARIČKI 1:2 (1:0)

Iako je domaći predstavnik u 29. minutu poveo, pogotkom Maksimilijana Karnera, Beograđani su u nastavku uspeli da preokrenu rezultat, a mogli su i da pobede ubedljivije. Izraelski sudija Orel Grinfeld oštetio ih je 20 minuta pre kraja, odlukom da ne dosudi očigledan jedanaesterac u njihovu korist.

Prvo poluvreme prošlo je u inicijativi Čukaričkog, ali beogradski klub nije uspeo ozbiljnije da ugrozi protivničkog golmana. Gredig je, međutim, poveo iz jedine povoljne šanse, kada je Karner posle loše intervencije gostujućih igrača naleteo na loptu u petercu i savladao Borivoja Ristića.

Početak drugog poluvremena prošao je u mirnoj igri, a srpski tim je od 58. minuta potpuno preuzeo kontrolu i došao do preokreta.

Prvo je veliku šansu imao Slavoljub Srnić kada je pogodio prečku posle šuta sa osam metara u 58, a Čukarički je izjednačio već posle tri minuta. Strelac je bio Bojić sa nekoliko metara posle dodavanja Filipa Stojkovića.

Čukarički je u 65. minutu izjednačio pošto je Stojiljković odlično šutirao glavom između dvojice protivničkih igrača, nakon centaršuta Rajka Brežančića sa leve strane.

Fudbaleri beogradskog kluba tada su bili u naletu, Stojiljković je u 70. minutu ponovo imao šansu za gol, ali je šutirao preko prečke, a već u sledećem napadu Čukarički je oštećen za penal.

Slavoljub Srnić je primio loptu posle dugačke lopte i izbio je sam ispred protivničkog golmana Cicana Stankovića, ušao u kazneni prostor, gde ga je kao poslednji igrač odbrane srušio Simon Handle, ali arbitar iz Izraela Orel Grinfeld nije dosudio prekršaj.

Čukarički je tada izgubio ritam i do kraja utakmice nije uspeo da dođe do šanse za novi pogodak, pa je Gredig sa ukupnim rezultatom 5:2 prošao u narednu rundu kvalifikacija.

Utakmicu na Red bul areni u Salcburgu posmatralo je oko 2.500 ljudi, od kojih nekoliko desetina navijača sa obeležjima Čukaričkog i Srbije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC