• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putuj Evropo, ne čekaj na nas!

Autor mondo.rs

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope neće igrati nijedan srpski klub. Posle Čukaričkog i Vojvodine, ispala je i Jagodina, porazom od Kluža kod kuće - 0:1.

 Putuj Evropo, ne čekaj na nas! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Kao i prethodnih sezona, Jagodina se nije dugo zadržala u Evropi. Ispala je već u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, od Kluža.

Posle 180 minuta fudbala u drugom po značaju evro-takmičenju, ostali smo bez sva tri učesnika!

Austrijski Gredig izbacio je Čukarički (4:0, 1:2), slovački Trenčin eliminisao je Vojvodinu (4:0, 0:3), a rumunski Kluž je vratio Jagodinu na pripreme (0:0, 1:0).

Dakle, u trećem kolu nećemo imati nijednog predstavnika, pa će Partizan biti jedini klub iz naše zemlje koji će i u avgustu nastupati u evro-takmičenju. Crno-beli će u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv bugarskog Ludogoreca.

Iako je takav scenario i bio očekivan, ne može se reći da ne ostavlja gorak ukus u ustima.

Prošle godine, Jagodinci su mogli da pričaju o časnom porazu i uzdignutim bradama, jer ih je eliminisao Rubin (2:3, 0:1). Sezonu ranije, "vadili" su se na neiskustvo u eliminaciji od kazahstanskog Ordabasija već u prvoj rundi (0:1, 0:0).

Ovog leta, teže će naći opravdanja, ma koliko se tokom sezone predstavljali kao sve veći klub, kome rastu i apetiti u kvalifikacijama.

Iako su u Rumuniji odigrali 0:0 i nagovestili da bi mogli da prođu u narednu rundu, igrači Mladena Dodića propisno su se ispromašivali u prvom poluvremenu utakmice pod Đurđevim brdom, pa u nastavku pali i izgubili.

Prvu priliku propustio je Šušnjar, u 26. minutu, na dodavanje Jakimovskog. Drugu nije iskoristio upravo Jakimovski, povratnik u Srbiju iz Japana, volej udarcem posle centaršuta Milinkovića, koji mu je dodao loptu i u 45. minutu, kada se mreža gostiju nije zatresla ni posle njegovog udarca glavom.

Kazna je nagoveštena u 73. minutu, kada je Vuk Mitošević sprečio vođstvo Kluža, a sprovedena u delo u 81, golom 194 centimetara visokog napadača Gvime.

U tom trenutku razjašnjeno je da će "ćuranima" pomoći samo čudo, koje nisu znali ni umeli da stvore. Jedini šut do kraja utakmice uputio je Miloš Lepović, sa ivice kaznenog prostora, u finišu, ali je i on promašio sve.

Jagodinci su se razilazili već pre poslednjeg zvižduka nemačkog sudije Bastijana Dankerta. San da njihovi ljubimci konačno eliminišu nekoga u Evropi sanjaće do sledećeg leta.

Kluž će u trećem kolu igrati protiv Dinama iz Minska.

JAGODINA: Đuričić, Šimac, Gašić, Milinković, Filipović, Mitošević, Cvetković, Jakimovski (od 82' Lepović), Đurić (od 85' Martinović), Arsenijević, Šušnjar (od 85' Stojčev)

KLUŽ: Felgueiras, Rada, Larie, Sušić, Deak (od 90' Jakoliš, Aitor, Muniru, Kostea (od 69' Gvima), Tade, Negrut (od 85' Kristijan)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

4 0, 1 2, 4 0, 0 3, 0 0, 0 1. I sad ce reci tako nam je malo hvalilo. Nema igre, nema fudbala, nema igraca, nema trenera, nema nista. To je Srbija i njen (nogomet). Hrtati sva tri idu dalje ?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC