• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ranijeri našao posao, a nije klub!

Autor mondo.rs

Trener koji je u karijeri trenirao samo najbolje klubove Evrope i nikad ništa konkretno nije osvojio, sada će biti selektor Grčke.

Prvi put u svojoj bogatoj karijeri, bogatoj po honorarima i imenima klubova koje je vodio, a ne po trofejima, Klaudio Ranijeri postao je selektor.

On će naredne dve godine, bar do završetka EURO 2016 u Francuskoj (ako se plasira), voditi reprezentaciju Grčke, šampiona Evrope sa EURO 2004 u Portugalu i učensika šesnaestine finala Mundijala u Brazilu.

Ranijeri je posle Monaka, Intera, Rome, Juventusa, Parme, Valensije, Čelsija, Atletiko Madrida, Valensije, Fiorentine, Napolija i Kaljarija (retrospektivno), u 63. godini, prihvatio izazov da vodi i neki nacionalni tim.

Ako se pogleda lista klubova koje je vodio kao prvi trener, a konstatuje da je samo jednom osvojio Kup Italije sa Fiorentinom i jednom uzeo Kup kralja sa Valensijom, može se konstatovati da je on nesvakidašnja fudbalska pojava sposobna da ne osvaja trofeje bez obzira na ekipu koju dobije, budžet i rivale.

Ranijeri je na klupi Grčke nasledio Fernanda Santoša. Italijan je treći uzastopni selektor Grčke koji dolazi iz inostranstva, posle Nemca Ota Rehagela (2001-2010) i Santoša (2010-2014). Od kada su sa Rehagelom ostvarili najveći uspeh u istoriji i postali prvaci Evrope, Grci ne pružaju šansu domaćim selektorima, evo već 13 godina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC