• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivša "Juga" u Foči

Autori mondo.ba Autori SRNA

Na Gradskom stadionu u Foči u petak uveče je počeo 10. međunarodni omladinski turnir "Prijatelji fudbala" (Football Friends), koji je okupio osam ekipa uzrasta do 17 godina iz šest zemalja bivše Jugoslavije.

Otvarajući turnir, načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da je ovo praznik sporta i mladosti, čiji je osnovni smisao izražen u njegovom nazivu.

"Ovo nije samo smotra najboljih mladih fudbalera, ovo je mnogo više od toga. `Prijatelji fudbala` su prava, istinska škola fudbala i u isto vrijeme istinska škola prijateljstva i drugarstva", naglasio je Mašić.

Zoran Avramović, predsjednik beogradske Fondacije "Prijatelji fudbala", koja je uz opštinu Foča i Fudbalski klub "Sutjeska" organizator turnira, rekao je da Foča može biti ponosna na činjenicu da je već 10 godina centar omladinskog fudbala u ovom dijelu Evrope, te da je ovaj turnir izgradio renome, pa je klubovima postalo prestiž da dođu u ovaj grad.

"Divno je da imamo bivšu `Jugu` u ovom divnom ambijentu. Gledamo da svake godine dovodemo nekoga ko ranije nije bio - ovoga puta je to `Rijeka`, a nepredviđene okolnosti spriječile su londonski `Kristal Palas`, koji je imao veliku želju da dođe u Foču", rekao je Avramović.



Otvaranju turnira prisustvovali su i predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, koje je, uz opštinu Foča, pokrovitelj turnira, kao i fudbalska legenda Radmilo Mihajlović, rodom iz Foče.

U prvom meču kadeti Rabotničkog iz Skoplja savladali su vršnjake Olimpije iz Ljubljane poslije boljeg izvođenja penala sa 11:10. U regularnom toku bilo je 1:1. Budućnost iz Podgorice je pobijedila novosadsku Vojvodinu sa 2:1. Kasnije se igraju mečevi beogradske Crvene zvezde i Rijeke, te Sutjeske iz Foče i Željezničara iz Sarajeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC