• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nejmarmanija": Sve se bebe zovu Nejmar!

Autor mondo.rs

Uticaj Svetskog prvenstva i fudbala uopšte teško je izmeriti i nije uvek sve u novcu.

Fudbal nije samo novac.

Ima tu i dalje malo ljubavi, a gde ima ljubavi ima i idolopoklonstva.

Postmundijalski šok zadesio nas je sve kada je odigrana finalna utakmica Argentina - Nemačka, jer smo bili svesni da ćemo na narednu groznicu čekati četiri godine.

A, za četiri godine, stotine dečaka u Južnoj Americi počinjaće svoje prve fudbalske korake ispred zgrade i dozivati se: "Nejmar! Leo! Hames! Kristijano!" Ali, to će im biti prava imena.

Čak 455 beba rođenih u Peruu za vreme prve dve nedelje Mundijala, iako ta zemlja nije učestvovala, dobilo je ime po brazilskoj zvezdi Nejmaru, piše španska "Marka". Od toga, čak 16 Nejmara rođeno je u centru prestonice Lime.

U istom periodu, samo u Peruu, 140 beba dobilo je ime Lionel, a čak 239 nazvano je peruanskom verzijom istog imena, Leonel. Zabeležen je i neverovatan broj novih Hamesa (Džejmsa), što nije bilo ime rasprostranjeno u Peruu, sve do pojave zvezde kolumbijskog fudbala.

Njega je otac nazvao Džejms po čuvenom filmskom liku Džejmsu Bondu, ali je dečak od malena, u krugu prijatelja, obdaništu, školi, prekršten u Hamesa. Sada Hames postaje ime popularno u celom španskom govornom području zahvaljujući fudbalu, a ne Džejmsu Bondu.

Agencija "Reniec" zabeležila je i 41 Kristijana i 23 Ronalda tokom prve dve nedelje Svetskog prvenstva, a zanimljivo da je 23 dečaka u Peruu dobilo ime Arjen i još 23 Roben!

U drugim državama Južne Amerike još nije obavljeno istraživanje ovog tipa, ali smo sigurni da su ova imena "trending" i u Brazilu, Argentini, Kolumbiji, Urugvaju, Čileu, Boliviji, Venecueli, Paragvaju, Ekvadoru, Gvajani, Surinamu, pa i Srednjoj Americi, Meksiku, Gvatemali, Belizeu, Hondurasu, El Salvadoru, Nikaragvi, Kostariki, Panami...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC