• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić: Deki, hvala!

Autor mondo.rs

Novi fudbaler Intera rekao je da ga je prijatelj i bivši saigrač iz reprezentacije dobro savetovao da dođe u milanski klub.

 Vidić: Deki, hvala! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Nemanja Vidić posle osam godina provedenih u Mančester junajtedu krajem prošle sezone odlučio je da spakuje kofere i da se preseli u Inter.

Smatra da je doneo ispravnu odluku i to zahvaljujući dobrim delom savetima Dejana Stankovića .

"Ne želim da se vraćam u prošlost kako sam doneo odluku o odlasku iz Mančester junajteda. Jednostavno, jednog dana sam rešio i mislim da sam doneo pravu odluku. U velikoj meri sam se oslonio na savete Stankovića. On je dugo bio u Interu i ima samo lepe reči o klubu. Sada vidim da je bio u pravu", rekao je Vidić za "Gazetu delo sport".

Bivši reprezentativac Srbije, koji je u Italiju stigao kao slobodan igrač, ističe da se dobro prilagođava na nove uslove.

"Sve mi je novo - atmosfera, način rada, jezik, hrana, bukvalno sve. Ipak, lepo su me dočekali, pogotovo igrači sa prostora bivše Jugoslavije. Oni su mi pomogli u prilagođavanju. Čini mi se da se ovde više vodi računa o nekim taktičkim detaljima, a u Mančesteru su treninzi bili jačeg intenziteta", objasnio je Vidić.

Nekadašnji kapiten Junajteda rekao je kako može još nekoliko godina da igra na visokom nivou.

"Na terenu ćemo videti da li su prošle moje najbolje godine karijere. Spreman sam da pružim maksimum, a neka onda ljudi sude na osnovu mojih partija", istakao je srpski fudbaler.

Vidić je napravio poređenje između italijanskih i engleskih klubova

"U Mančesteru sam odrastao u svakom smislu i igrački sazreo. Na terenu su igrači glavni, ali naravno da je najveći uticaj imao Aleks Ferguson kao menadžer. Njegov odlazak je ostavio veliku prazninu u klubu. Italijanski klubovi mogu da se približe engleskim samo velikim radom. Iako je italijanska kultura drugačija, klubovi moraju da probaju da imitiraju Engleze", zaključio je Vidić.

On je za Junajted od 2006. do maja ove godine odigrao 300 mečeva i dao 21 gol. Sa Junajtedom je osvojio ukupno 15 trofeja, među kojima i Ligu šampiona 2008. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC