• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meksička "hobotnica" našla klub

Autor mondo.rs

Giljermo Očoa, koji je na Mundijalu briljirao kao "slobodni agent", nastaviće karijeru na krajnjem jugu Španije, u Malagi.

"Golman bez ugovora zaustavio Brazil!"

To je 17. juna uveče bio naslov našeg izveštaja sa utakmice Svetskog prvenstva između Brazila i Meksika (0:0), u kojoj je Giljermo Očoa (29) "začarao" svoju mrežu i na određeni način najavio da domaćin Mundijala nema kvalitet za ono što je želeo, a to je titula šampiona planete.

Očoa je u tom trenutku bio "slobodni agent", pošto je sa ekipom Ažaksjoa ispao iz prve francuske lige, a njegove odbrane nisu mogle da ostanu nezapažene.

Imao je nekoliko atraktivnih ponuda, prevashodno iz Francuske, ali je odlučio da potpiše ugovor sa klubom koji ga je prvi "startovao", a to je Malaga.

Meksikanac će na golu plavo-belih naslediti Argentinca Vilija Kabaljera, koga je nekadašnji trener Malage Manuel Pelegrini "povukao" za sobom u Mančester siti, kao Martina Demikelisa prošle godine.

Vrlo je verovatno da je i "čista" situacija u timu takođe uticala na ulogu Očoe.

Poznato je da mnogi kvalitetni golmani ne vole kada pored sebe imaju jakog konkurenta, koji im "diše za vrat" i čeka da naprave grešku. Tako je i Petr Čeh nedavno rekao da neće da ostane u Čelsiju kao rezerva Tibu Kurtoi.

Drugi golman Malage je Kamerunac Karlos Kameni.

Očoa je bio u Ažaksjou tri sezone, a u Evropu je stigao leta 2011. iz Klub Amerike iz Meksiko Sitija.

Reprezentacija Meksika na Mundijalu u Brazilu je eliminisana u osmini finala - peti put zaredom - preokretom Holanđana u poslednjim minutima utakmice.

Prethodno su kvalitetna izdanja na najvećem takmičenju unovčili Čileanac Klaudio Bravo (prešao iz Sosijedada u Barselonu), Kolumbijac David Ospina (Nica - Arsenal), dok Real Madrid trenutno "zateže" oko dovođenja Kostarikanca Kejlora Navasa iz Levantea.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC