• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Evertona: Vreme je za trofej!

Autor mondo.rs

Vezni fudbaler "karamela" Lion Osman kaže da ekipa ulazi u novu sezonu sa željom da konačno napravi "korak napred".

Dvadeset sedam godina od poslednje titule prvaka Engleske, a 19 godina od poslednjeg značajnog trofeja. Predugo za klub u čijem grbu stoji parola "Ništa osim najboljeg nije dovoljno dobro".

Ipak, Everton je u poslednjih desetak godina dobar primer konstantnosti i izvlačenja maksimuma iz ograničenih resursa (dobrim delom zbog toga što ekipa više od 120 godina igra na istom stadionu).

Počev od sezone 2007/08, Everton je na konačnoj tabeli Premijer lige bio šesti, peti, peti, osmi, sedmi, šesti i proletos ponovo peti. Posle 11 godina pod vođstvom Dejvida Mojesa, doveden je Roberto Martinez i pokazao da nije slučajno bio osvajač FA kupa sa Viganom.

"Miks" mladosti i iskustva funkcionisao je odlično i ekipa je do pred kraj sezone bila kandidat za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Everton u novu sezonu ulazi u gotovo nepromenjenom sastavu, s tim da su Romelu Lukaku i Geret Beri posle godinu dana na pozajmici sada "100 odsto" njegovi članovi.

Iz Ferencvaroša je stigao bosanski zadnji vezni Muhamed Bešić, koji je na Mundijalu pobrao izvanredne kritike za svoje partije, produžen je ugovor sa talentovanim Rosom Barklijem...

"Mislim da možemo da napravimo korak napred i da imamo odlične igrače, neophodne za zahtevnu sezonu, u kojoj ćemo igrati i Ligu Evrope", kaže 33-godišnji Lion Osman, zamenik kapitena Fila Jagielke.

Vezni fudbaler sa najviše nastupa (388) i golova (54) za Everton u aktuelnom sastavu, bio je član juniorskog tima koji je 1998. osvojio FA kup. Sa njim su tada igrali Toni Hibert (i dalje je u klubu), Ričard Dan i kasnije "propali" Deni Kadamarteri i Frensis Džefers.

Od tada se na Gudisonu nisu radovali čak ni peharu u mlađim kategorijama.

"Nadamo se 'parčetu srebra' otkako sam 2000. godine ušao u prvi tim. Taj cilj još nije ostvaren, ali sa igračima kakve sada imamo, morali bismo nešto da uradimo. Vreme je da taj kvalitet pretočimo u trofej", jasan je Osman.

Titula realno nije u dometu, ali neki od kupova - zašto da ne?

Idealnih 11 za novu sezonu moglo bi da izgleda ovako: Hauard, Koulmen, Jagielka, Stouns, Bejns, Bešić, Beri, Osman, Barkli, Miraljas, Lukaku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC