• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Zvezda dobija licencu i dodatni rok

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije najavio da će klubovi sa najvećim finansijskim problemima ipak početi sezonu u predviđenom roku, najavljenom "uslovnom licencom". Dato im je 30 dana da reše probleme.

 Karadžić: Zvezda dobija licencu i dodatni rok Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Kao što je na sajtu Zajednice Superlige nedavno i nagovešteno, četiri kluba sa najvećim dugovanjima ipak će početi sezonu kao i oni koji su na vreme izmirili svoje obaveze.

I predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić najavio je da će Crvena zvezda, OFK Beograd, Mladost iz Lučana i Napredak dobiti novoustanovljenu "uslovnu licencu".

Šta znači termin "uslovna licenca"? To da će klubovi dobiti dodatnih 30 dana da isplate svoje dugove.

"Crvena zvezda, OFK Beograd, Mladost iz Lučana i Napredak dobiće uslovnu licencu na mesec dana. Ako i posle tih 30 dana ne isplate svoje dospele obaveze i dugovanja, biće kažnjeni", izjavio je Karadžić za "Sportski žurnal".

Odbor za hitna pitanja FSS trebalo bi da se sastane u ponedeljak i da šest dana pred početak takmičenja zvanično definiše ko će moći da igra od prvog kola, a ko ne. Pod suspenzijom registracije igrača nalaze se Zvezda, Vojvodina, Novi Pazar, Rad, OFK Beograd i Radnički 1923, preneo je isti list u nedelju.

Crvena zvezda je preventivno, zbog moguće zabrane, u subotu odigrala generalnu proveru za start Superlige protiv BSK Borče bez novajlija, samo sa igračima koji su bili licencirani kao njeni igrači i prošle takmičarske godine.

Šampion Srbije nije izmirio obaveze prema Spartaku, Slobodi i Radu, kome duguje između 660.000 evra (prema informacijama Žurnala) i 800.000, pa je jasno da je reprogam duga jedini način na koji bi trenutno mogla da reši problem. 

Ukupni neizmireni dug crveno-belih prema domaćim igračima, trenerima i klubovima iznosi milion i po evra.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Pa da, lakse je ukinuti prvenstvo , nego Zvezdi licencu. Znaci drugi su ludi sto na vreme izmiruju dugoue. Nije ni pocelo a vec neregularno. Crni Tole pa dokle vise ?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC