• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dortmund i Bajern ponovo zaratili

Autor mondo.rs

Bavarci ne kriju da im je zanimljiva otkupna klauzula u ugovoru Marka Rojsa (25 miliona evra). "Milioneri" iznervirani.

Još prošle godine razjašnjeno je da Borusija Dortmund nije previše naučila iz "Slučaja Mario Gece", kojim je ostala bez svog najboljeg igrača, odlukom Bajerna da za 37 miliona evra aktivira njegovu otkupnu klauzulu.

Nedugo potom, da bi umirio navijače, direktor "milionera" Hans Joakim Vacke objasnio je da samo još jedan igrač ima otkupnu klauzulu. Niko drugi do Marka Rojsa (25)!

O tome se javno ćutalo godinu dana, a onda je izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige prošle nedelje izjavio da je Rojs "veoma interesantan igrač" i da je "veoma opasna" činjenica da neki klub može da za 25 miliona evra otkupi njegov ugovor.

"Milioneri" su brzo reagovali na to.

"Borusija Dortmund iziritirana primećuje da Karl Hajnc Rumenige danima govori o našim unutrašnjim klupskim stvarima. Sigurni smo da je svakome ko prati fudbal prilično jasno šta stoji iza toga. Rumenige je veoma svestan činjenice da će svojim ponašanjem samo dalje oštetiti ionako napete odnose Borusije Dortmund i Bajern Minhena", piše na sajtu vicešampiona Bundes lige.

Vacke je objasnio da klub, prirodno, kao poslodavac, neće javno iznositi bilo kakve detalje o svojim zaposlenima.

Marko Rojs neće igrati sledeće srede u finalu nemačkog Superkupa, baš protiv Bajerna, zato što se još oporavlja od povrede članka, zbog koje je propustio Mundijal. On je prošle sezone postigao 16 pogodaka u prvenstvenim utakmicama, a dres Dortmunda nosi od 2012, kada je prešao iz Borusije Menhengladbah.

Ovog leta i Robert Levandovski preselio se u Minhen i nastavio niz igrača koji su dres "milionera" zamenili opremom šampiona Nemačke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC