• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vegard Foren - baksuz na kvadrat!

Autor mondo.rs

Ima dana kada je bolje ne ustajati iz kreveta. Četvrtak, 7. avgust 2014, bio je takav za defanzivca Moldea.

Fudbaleri Moldea imali su dobar rezultat pred revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Zorje.

Pre nedelju dana u Ukrajini je bilo 1:1, tako da im je na domaćem terenu u Norveškoj odgovarao i remi bez golova za prolaz u poslednju rundu kvalifikacija pred ulazak u grupnu fazu.

Iako nije dobro počelo, jer su gosti poveli već u 2. minutu preko Nikite Kamenjuka, igrači Moldea uspeli su da se vrate "u život". Izjednačili su u 43. minutu golom Fredrika Gulbrandsena i došli do rezultata koji je vodio u produžetke.

Tako je bilo sve do 87. minuta, kada su Norvežani dobili priliku da se plasiraju u plej-of. Dosuđen je penal u njihovu korist, ali... Od tog trenutka kreće sumrak po igrače Moldea, a u glavnoj ulozi našao se 26-godišnji Vegard Foren.

Reprezentativni štoper Norveške preuzeo je odgovornost da izvede najstrožu kaznu i - bio neprecizan (golman odbranio). Samo dva minuta kasnije, u 89, Foren je postigao autogol i omogućio Ukrajincima da prođu dalje!

Imali su Norvežani potom u nadoknadi još jedan penal, tek da izbegnu poraz pošto im remi 2:2 ne bi značio, ali je golman Nikita Ševčenko uspeo da odbrani šut Mohameda Eliunusija...

...
Izvor: YouTube


"Triler meč" odigran je i u Danskoj, gde je Ruh Čoržov pogotkom u petom minutu nadoknade uspeo da izjednači na 2:2 protiv Esbjerga i plasira se u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prvi meč ova dva kluba u Poljskoj završen je bez golova, a potom su gosti u revanšu poveli iz penala u 13. minutu. Do odlaska na odmor domaćin je izjednačio (29), a zatim i u 85. minutu došao na korak od plasmana u narednu rundu. Gosti se, ipak, nisu predali, a upornost im se isplatila u poslednjim trenucima meča...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC