• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacili Srbe pa ispali

Autor mondo.rs

Nijedan od klubova koji je eliminisao naše predstavnike u kvalifikacijama za Ligu Evrope nije stigao do plej-ofa. Hrvatska će u poslednjem kolu imati čak četiri predstavnika, od kojih Split dva. Sarajevo, takođe, uspešno.

Treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope nije prošlo bez uzbuđenja i iznenađenja.

Već smo pisali o "triler mečevima" u Norveškoj i Danskoj, zatim o eliminacijama Slovana iz Libereca i Černomoreca, koje su išle u korist Partizanu, a sada idemo dalje...

Posle RNK Splita koji je eliminisao prošlosezonskog "dželata" Crvene zvezde, Černomorec iz Odese, i drugi hrvatski predstavnik iz Splita plasirao seu poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Daleko poznatiji Hajduk bio je uspešniji od Šahtara iz Karagandija, uprkos porazu u Kazahstanu (2:4). Revanš u Splitu pripao je domaćinu rezultatom 3:0.

Na korak od grupne faze takmičenja došlo je i Sarajevo, koje je takođe imalo negativan rezultat iz prvog meča. Atromitos je slavio u glavnom gradu BiH 2:1, ali je u Grčkoj ponovo uspešniji bio gost, ovaj put Sarajevo. Gosti su vodili 2:0, ali su Grci u 86. minutu izborili produžetke.

Čovek odluke, ipak, bio je nekadašnji napadač Vojvodine, Nemanja Bilbija, koji je ušao u igru u 69. minutu, zatim pogodio mrežu u 81, a onda i u nadoknadi prvog produžetka za plasman Sarajeva u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tamo će se naći i još jedan hrvatski predstavnik, uz RNK Split, Hajduk Split i Dinamo Zagreb koji stiže iz kvalifikacija za Ligu šampiona, - Rijeka.

Sa ukupnih 9:1 (5:1, 4:0), Riječani su "demolirali" nejaki (možda ne i za naše klubove) Vikingur sa Farskih Ostrva.

Zanimljivo, nijedan od klubova koji su eliminisali tri naša predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope (Vojvodinu, Čukarički i Jagodinu) nije uspeo da stigne do plej-ofa!

Slovački Trenčin (izbacio Vojvodinu) ispao je od engleskog Hala (0:0, 1:2), rumunski Kluž (izbacio Jagodinu) ispao je od beloruskog Dinamo Minska (0:1, 0:2), a austrijski Greding nije uspeo da prođe moldavski Zimbru (1:2, 1:0).

Iznenađenje predstavlja i eliminacija nemačkog Majnca od grčkog Asterasa (1:0, 1:3).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC