• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Superliga: Fudbal jači od besparice?

Autor mondo.rs

Posle dva meseca pauze, u senci nagomilanih egzistencijalnih problema sa kojima se suočavaju klubovi, ovog vikenda počinje novi fudbalski šampionat Srbije.

 Počinje Superliga: Fudbal jači od besparice? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Titulu prvaka brani Crvena zvezda, koja preživljava najteže trenutke u skoro sedam decenija dugoj istoriji.

Ozbiljnost situacije najbolje ilustruje činjenica da crveno-beli nisu dobili licencu za nastup u evrokupovima, kao i da zbog nerešenih dugova nisu u mogućnosti da registruju nove igrače.

Novi trener Nenad Lalatović, koji je na klupi zamenio Slavišu Stojanovića, čoveka koji je posle šest uzastopnih titula Partizana vratio šampionski trofej na "Marakanu", u prvom meču protiv niškog Radničkog neće moći da računa na devetoricu novajlija, pa će na teren "prinudna ekipa", za koju on veruje da će biti dovoljno jaka da osvoji tri boda.

U ništa boljoj situaciji nije ni Partizan, koji je, istina, zadržao okosnicu ekipe i trenera Marka Nikolića, ali je ponovo doživeo neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Ludogoreca, gde je "uskočio" umesto Zvezde.

Koliko je to svima u klubu teško palo, najbolje dokazuje "slučaj Trajković", pošto je trener Nikolić odlučio da standardnog štopera zbog crvenog kartona protiv Bugara precrta iz tima za narednu sezonu i praktično mu otvori izlazna vrata Humske.

Partizan u prvom kolu gostuje Voždovcu, ali će ovaj meč, iz bezbednosnih razloga, biti odigran na stadionu Obilića na Vračaru.

Novosadska Vojvodina pokušaće da "razdvoji" beogradske "večite" rivale, mada joj je to prethodnih godina slabo polazilo za rukom. "Lale" su razočarale u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ispadanjem od slovačkog Trenćina, a na startu Superlige dočekuju OFK Beograd.

Izvor: MN PRESS Priliku da ponovo izbori plasman u Evropu ove sezone tražiće Jagodina.

"Ćurani" su u ranoj fazi kvalifikacija za LE ispali od rumunskog Kluža, ali su u prelaznom roku doveli nekoliko pojačanja, među kojima je i "večiti talenat" svetskog fudbala Fredi Adu. Jagodince u subotu očekuje meč kod kuće sa povratnikom u Superligu, ekipom Mladosti iz Lučana.

Drugi povratnik u elitno takmičenje je čačanski Borac, koji ima ozbiljne ambicije, o čemu svedoče renovirani stadion i postavljeni reflektori, pa će tamošnji ljubitelji fudbala konačno gledati mečeve u noćnim terminima.

Najprijatnije prošlosezonsko iznenađenje, Čukarički, kreće u Superligu kao ekipa od koje se sada očekuju dobri rezultati u kontinuitetu i nova bitka za Evropu.

Izabranici Vladana Milojevića su u kvalifikacijama za LE položili oružje pred austrijskim Gredigom, a na superligaškoj premijeri očekuje ih gostovanje Napretku u Kruševcu.

PAROVI PRVOG KOLA

subota

Novi Pazar - Rad 17.30
Spartak - Radnički 1923 17.30
Crvena zvezda - Radnički Niš 19.30
Jagodina - Mladost 20.00
Napredak - Čukarički 20.00
Borac - Donji Srem 20.30

nedelja

Voždovac - Partizan 17.00
Vojvodina - OFK Beograd 19.00

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC