• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trajković: Odlazim, guzice su sačuvane!

Autor mondo.rs

Štoper Partizana prvi put progovorio posle svoje gluposti u revanš utakmici protiv Ludogoreca. Potvrdio je da napušta Humsku.

 Trajković: Odlazim, guzice su sačuvane! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Isključenje Branislava Trajkovića u finišu prvog poluvremena utakmice Partizan - Ludogorec bez sumnje je bio odlučujući detalj tog meča, pa i dvomeča.

Posle 0:0 iz Razgrada i vođstva bugarskog tima 2:0, crno-beli su uspeli da golovima Petra Škuletića izjednače i nagoveste žestoku borbu za plasman. Međutim, tada je štoper "Parnog valjka" udario protivnika rukom u lice, bez lopte.

Epilog tog (najblaže rečeno) nesmotrenog poteza bilo je Trajkovićevo isključenje i prinudna zamena Saše Ilića, najkreativnijeg igrača crno-belih, već na poluvremenu. U nastavku nije bilo golova i Partizan je ispao.

Trener Marko Nikolić rekao je posle utakmice da je to isključenje odlučilo pobednika, da je on jedini njegov igrač kome ima šta da zameri, a klub je reagovao brzo i već sutradan poslao u FSS spisak licenciranih igrača za novu sezonu bez imena svog štopera.

U razgovoru za "Večernje novosti", Trajković se prvi put obratio javnosti od srede.

"Neka sada udaraju svi po meni, zaslužio sam svaku kritiku za potez koji sam napravio. Moram da priznam da sam napravio veliku glupost, a jedino što mi smeta u celoj priči je to što sam tim svojim potezom mnogima sačuvao gu..cu. Za sve je kriv Trajković i sve bi bilo drugačije da Trajković nije dobio crveni karton. Ako će im tako biti lakše i ako misle da je to jedina istina, neka im bude", izjavio je on.

Opravdanje za urađeno ne traži i pita: "Kako bih i mogao da opravdam taj crveni karton?"

"Smeta mi to što se svi bave onim što se dogodilo, a ne ulaze u suštinu problema. Nisam ni prvi, ni poslednji kome se to dogodilo i ko može uopšte da garantuje šta bi se dogodilo da smo ostali '11 na 11'. Pa, bio sam na terenu kada smo gubili 0:2 u 25. minutu i nismo pošteno ni prešli centar. Ja ću otići, problemi će ostati, ali tada svi koji se sada kriju iza mog crvenog kartona neće imati idealan alibi", dodao je.

U ispovesti za "Novosti", štoper je podsetio i na slučaj Luisa Suareza, objasnivši time da nije čudo kada se nekome dogodi "žuta minuta".

"Uzmite primer Suareza. Koliko para ima, sve sređeno u životu, a grize po terenu. I nije smak sveta. Pa, potez Zidana u finalu Svetskog prvenstva. Desi se da čoveku „padne roletna“ kao što je to sada bio slučaj samnom. Niko neće ili ne želi da pomene činjenicu da smo mi profesionalci, da igramo za novac kojeg nema. I da li se iko pita da li i kako hranimo porodice. Otići ću ja iz Partizana, ali će problemi ostati".

Ne krije da je atmosfera u svlačionici napeta i zamera sebi što je dozvolio da javno "pukne".

"Svi su nervozni, a za to ne mogu ja da budem kriv. Problem je u tome što je ta moja glupost bila toliko očigledna. Posle ovolike buke koja se digla oko mog crvenog kartona, mogu samo da kažem da se samo za dobrim konjem prašina diže".

Priče o svojim kockarskim dugovima, problemima sa alkoholom i slične ne želi da komentariše.

"To su smešne, ma presmešne priče. Svako danas može da piše šta hoće i ja prihvatam kritiku od svakoga za ono što sam uradio, jer je potpuno zaslužujem. Ipak, takva pisanja su besmislice koje nemaju nikakve dodirne tačke sa istinom", podvukao je i potvrdio da odlazi iz Humske, iako ima ugovor do 2017. godine.

"Da. Sve je gotovo. Raskinućemo ugovor, videćemo još na koji način, sve će biti poznato za dan ili dva. Tako je izgleda moralo da bude, a ja Partizanu želim sve najbolje".

Najžalije mu je svog odnosa sa saigračima i navijačima, kojima se izvinio.

"Uveren sam da svi znaju da to što sam uradio nije urađeno sa namerom, već je posledica nervoze. U svakoj utakmici sam davao 300 odsto i tokom prvog poluvremena meča sa Ludogorecom sam uklizao milion puta. Ako zbog jednog crvenog kartona mora sve da se svali na mene, neka bude tako"

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC