• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnja nada holandskog fudbala u Olimpijakosu

Autor mondo.rs

Ibrahim Afelaj će posle tri godine napustiti Barselonu, u kojoj ga je povreda sputala da opravda očekivanja.

Ibrahim Afelaj je bio velika nada holandskog fudbala, ali njegova karijera nije opravdala potencijal koji je imao.

Posle odličnih partija u PSV Ajndhovenu, za koji je igrao od 2004. do 2011. godine, kupila ga je Barselona, međutim, tada je njegova karijera umesto uzlaznom, krenula silaznom putanjom.

U prvoj sezoni za Katalonce odigrao je 28 utakmica, uglavnom ulazeći u igru sa klupe za rezerve, a onda je usledila neugodna povreda kolena, zbog koje je morao da pauzira sedam meseci.

Po povratku na teren, Afelaj je pao u drugi plan kod tadašnjeg trenera Pepa Gvardiole, pa je usledila pozajmica Šalkeu. Ofanzivni vezista, koji igra i na poziciji krila, u Nemačkoj je proveo sezonu 2012/13, ali se i tamo nije naigrao.

Prošle sezone je tek par puta istrčao na teren u dresu Barselone, a zbog male minutaže poslednjih godina izgubio je mesto u nacionalnom timu Holandije. Tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo odigrao je dve utakmice, protiv Rumunije i Andore, ali nije putovao na Mundijal u Brazilu.

Ovo leto moglo bi da bude prekretnica u karijeri 28-godišnjeg Ibrahima Afelaja, pošto je tokom priprema odigrao nekoliko mečeva za Barselonu i privukao pažnju čelnika Olimpijakosa.

Španski mediji navode da se trener grčkog šampiona, Mičel, već dogovorio sa Luisom Enrikeom o transferu holandskog fudbalera, kao i da je Afelaj prihvatio ponuđene uslove, tako da su ostali još samo medicinski pregledi tokom ovog vikenda.

Olimpijakos je prošle sezone bio na korak od plasmana u četvrtfinale Lige šampiona (ispao od Mančester junajteda posle pobede 2:0 i poraza 0:3), pa se u Pireju nadaju da bi ovaj put uz par pojačanja mogli da naprave još bolji rezultat.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC