• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako nema ko će, trener će

Autor mondo.rs

Pol Tisdejl prijavio sebe u tim, pošto nije imao dovoljno igrača za utakmicu.

Trener engleskog četvrtoligaša Eksitera odlučio se na nesvakidašnji potez za premijernu utakmicu u sezoni 2014/2015, a to nije prvi put da je na simpatičan način privukao pažnju javnosti.

Pošto zbog bolesti nekoliko fudbalera nije imao dovoljno igrača za meč protiv Portsmuta, 41-godišnji Pol Tisdejl odlučio je da svoje ime upiše među rezerve.

"Nisam siguran koliko ću igrača imati na raspolaganju, pa sam morao da dodam i sebe na spisak. Nadam se da, ipak, neću biti primoran da obuvam kopačke", izjavio je Tisdejl uoči premijerne utakmice ove sezone.

Ukoliko, ipak, bude morao na teren, neće mu to biti prvi put.

Pol Tisdejl je tokom devedestih godina prošlog veka bio profesionalni fudbaler. Ponikao je u Sautemptonu i nekoliko godina bio član "svetaca", da bi potom igrao uglavnom za engleske niželigaše, uz izlet u Grčku, gde je u sezoni 1998/1999. nastupao za Panionios.

Igračku karijeru okončao je 2000. godine zbog povrede, u dresu Jeovil tauna, ali je zvaničnu oproštajnu utakmicu odigrao tek sedam godina kasnije, kada je kao trener Eksitera poslao sam sebe na teren u poslednjim minutima utakmice. Bilo je sve to, naravno, unapred planirano...

Ime ovog trenera, rođenog na Malti, trebalo bi možda zapamtiti, pošto je pokazao da ima potencijal i za rad u jačim šampionatima od engleske Lige dva (četvrti stepen takmičenja).

Čak pet puta je uvodio klubove koje je trenirao u viši rang, a u sezoni 2002/2003. uveo je Tim Bat u FA kup, što je bio prvi put od 1880. godine da se neki univerzitetski klub našao u završnom delu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Najveći uspeh ostvario je 2009, kada je sa Eksiterom zauzeo drugo mesto u Ligi dva i odveo klub direktno u trećeligaškog društvo, u kojem mu je dve godine kasnije za samo jedan bod izmakao plej-of za Čempionšip.

Pol Tisdejl - možda se ovo ime uskoro bude pominjalo i u Premijer ligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC