• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legija pisala Seltiku: Igrajmo još jednu utakmicu

Poljski klub predlaže škotskom da odigraju još jedan meč i tako odrede ko će u baraž za Ligu šampiona.

Dupla pobeda Legije nad Seltikom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nije donela poljskom timu plasman u baraž za popunu grupa. Razlog - administrativna greška.

Svemu je "kriva" odluka trenera ekipe, Heninga Berga, da u 86. minutu revanša, kada je sve uveliko bilo odlučeno, uvede sa klupe Bartoša Berežinskog.

Taj igrač dobio je crveni karton u poslednjem kolu Lige Evrope 2013/14 protiv kiparskog Apolona, pa je zbog suspenzije propustio oba susreta Legije sa irskim Sent Patrikom i prvi susret sa Seltikom.

Međutim, UEFA je utvrdila da on uopšte nije bio licenciran za okršaje sa Sent Patrikom, pa da samim tim nije počeo da izdržava suspenziju od tog trenutka, nego od prvog meča protiv Seltika! Stoga je škotski tim obezbedio plasman u baraž, a poljski završio takmičenje.

Međutim, u Varšavi se ne mire sa takvom sudbinom, pa predlažu skorašnjem rivalu da odigraju još jedan međusobni meč, koji će definitivno odrediti ko će u baraž.

S tim u vezi, iz Poljske je u Škotsku poslato i pismo, koje prenosimo u celosti:

"Draga gospodo,

FK Seltik jedan je od legendarnih evropskih klubova. Ima značajno nasleđe, koje je u velikoj meri doprinelo istoriji najlepše igre na svetu. Ta legenda nije zasnovana samo na sjajnim uspesima na terenu, već i na odlučnosti i privrženosti vrednostima kao što su iskrenosti i čast. Nasledne generacije predivnih, posvećenih navijača "The Bhoys", slavile su vaš klub po čitavom svetu. Zahvaljujući tome, Seltik je iz mnogo razloga bio naš uzor.

Legija Varšava takođe je klub sa snažnim karakterom i hrabrim srcem. Naša istorija nije tako duga i uspešna, ali, bez obzira na to, možemo da sa ponosom pogledamo i iza sebe i pred sobom. Skoro 100 godina naše teške istorije nerazdvojno su vezane sa teškom sudbinom Poljske i grada Varšave. Ta istorija je dokazala jednu stvar - da nikad ne odustajemo i da čast vrednujemo najviše.

Dupla pobeda nad Seltikom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ostvarena na terenu - naporno, ali i pošteno, bila je veliki uspeh za sve nas. Vodila nas je ka ostvarenju velikog sna čitave generacije navijača - plasmana u grupnu fazu Lige šampiona prvi put za 19 godina. Smatramo da je rušenje naših snova zbog poslednja četiri minuta dvomeča veoma nepošteno i suprotno pravilima fer-pleja. Govorimo o momentu kada je Bartoš Berežinski ušao na teren u završnici druge utakmice. Naš igrač je prethodno odslužio punu kaznu i svesno je zbog toga propustio prve tri utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona ove sezone.

Seltik je upisao svoje ime u istoriju jednom od najlepših priča evropskog fudbala, pobedom nad Interom 1967. godine u finalu Kupa šampiona. Možete li zamisliti da su Džok Stejn ili Bili Meknili bili sprečeni da ostvare najveći trijumf u svojim karijerama zbog greške u popunjavaju formulara? Da li bi bilo koja istinska legenda Seltika prihvatila pobedu u kvalifikacijama uprkos duplom porazu na terenu? Čvrsto smo uvereni da im njihov legendarni ponos, karakterističan za vaš klub, ne bi to dozvolio. Kako bi mogli da pogledaju u oči svoje ponižene navijače?

Stoga vas pozivamo da se osvrnete na vašu veliku tradiciju ponosa i iskrenosti, prema kojoj je vaš klub prepoznatljiv u proteklih 126 godina. Nemojte da uništite to predivno nasleđe, koje ste nasledili od prethodnih generacija. Pozivamo vas da postupite u skladu sa duhom igre, kao i pravilima fer-pleja i da zajedno sa nama napišete saopštenje nadležnim organima UEFA.

Nađimo se u Varšavi ili u Glazgovu i rešimo ovu stvar česno.

Vili Malej, legendarni menadžer Seltika, jednom je rekao da je na vašem stadionu čovek vrednovan samo na osnovu fudbalskog znanja. Samo vi možete da odlučite da li će ta plemenita izreka biti zamenjena oportunističkim korišćenjem "rupe" u pravilniku.

Mnogi navijači Seltika nose na utakmicama parole sa sloganom "Čuvajte veru!". Te reči ispisane su na njihovim zastavama, dresovima, tetovažama i u njihovim srcima. Mislićemo na to dok čekamo vaš odgovor".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC